İnek sütü faydaları hakkında yeni tartışma! İnsanlar için faydalı değil!

İnek sütü hakkında bu zamana dek bilinenin aksini iddia eden bir görüş ortaya atıldı! İnek sütü insan sağlığı için ne kadar faydalı?

İnek sütü faydaları hakkında yeni tartışma! İnsanlar için faydalı değil!

İnek sütü faydaları hakkında yeni tartışma! İnsanlar için faydalı değil! Son zamanlarda tartışmaları alevli geçen bir konu da inek sütünün insan sağlığına faydalı olup olmadığı! Bilim insanları bu konuda iki görüşü savunmaktadır! Bu zamana kadar bildiklerimiz bizim için ne kadar doğru?

İnek sütü ve türevleri hakkında süren alevli bir tartışma yaşanıyor! Bu konuda bilim insanları iki grupta konuyu tartışırken konuyu duyan vatandaşlar ise şaşkınlığını asla gizleyemiyor! Uzun yıllardır süre gelen bir alışkanlıkla birlikte bebekler ilk 6 ayın ardından ek gıda tüketimine başlar ve bunun ardından anne sütü inek sütüyle desteklenmeye devam ediyordu! Ancak bir grup bilim insanı bu durumun aksini iddia eden bir görüşü savunuyor!

kal.png

İNSANA FAYDALI DEĞİL

Farklı görüşü savunan bilim insanları ‘inek sütü insanlar için değil, illa ki tüketmek zorunlu değil’ görüşünü savunuyor! Süt ve süt ürünleri içeriğindeki kalsiyum miktarı bakımından oldukça faydalı bir besindir ve bu yüzden bebek ve çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir ancak, bu grup inek sütü yerine başka besinleri savunuyor!

KALSİYUM MİKTARI DAHA FAZLA

badem.png

İnek sütü ve türevlerine karşı alternatif olarak badem ve badem sütü tavsiye edilmektedir. Süt ve süt ürünlerini tüketmek istemeyen çocuklar bu besinleri tüketebilir. Üstelik 100 gram inek sütü 150 miligram kalsiyum içerirken; 100 gram bademde 260 gram kalsiyum içerir!