Kan grubunuz buysa zekisiniz! Kan grubuna göre kişilik özelliklerinizi öğrenebilirsiniz

Yapılan bilimsel çalışmalarla kişilik testleri ilginç olabiliyor. Kan grubu da kişilik özelliklerini belirleyen etkenlerden. Araştırmalarda kan grubuna göre kişilik özelliklerinin şekillendiği tespit edildi. İşte ayrıntılar…

Kan grubunuz buysa zekisiniz! Kan grubuna göre kişilik özelliklerinizi öğrenebilirsiniz

Kan grubunuza göre bazı hastalıklara yakalanma riskinin tespit edilebildiği zaten biliniyor. İnsanların hayatında kan grubunun belirleyici etkileri olduğu da elde edilen bilgilerden. Kan grubunun kişilik özelliklerini belirlediğini söyleyen Japonya Ketsueki – gata teorisi 1930’lardan bu yana kullanılmaktadır. Olumlu ve olumsuz özelliklerinizi bu teoriye göre bulabilmek mümkün.

Japon Prof. Tokeji Furukawa, yayımladığı makalesinde kan grubu incelemelerini Yunan filozof Hipokrata dayandırdı ve vücuttaki balgam, safra ve kan gibi sıvılarla kişilik özellikleri arasında bağ kurdu.

A grubu özellikleri

Bu kan grubuna sahip olan kişiler zeki, iş birlikçi ve yaratıcı olumlu özellikler sergilemektedir. Olumsuz yönleri ise gergin ve inatçı olabilmelidir. Japonya’da A tipi kan grubunun daha fazla olduğu biliniyor.

B grubu özellikler

Tutkulu, güçlü, kararlı ve empatik olarak görülür ve aynı zamanda düzensiz, bencil kabul edilirler. A kan grubuyla çatıştıkları bilinir.

98faf4b9rhfaktc3b6rc3bc.jpg

AB kan grubu

Uyum sağlama ve akılcılık AB kan grubunun en güçlü yönleri olarak bilinir. Olumsuz yönleri ise unutkanlık, eleştirellik ve kararsızlık olarak biliniyor. Genel olarak A ve B grubu kişilerin özelliklerine sahip olduğu bilinmekle birlikte Japonya’da bu kan grubu kişiler takdir ediliyor.

0 grubu özellikleri

Sezgisi kuvvetli, kararlı, güven duyulacak ve dayanıklı olumlu kişilik özellikleri barındırırken dengesiz ve bencil oldukları da bilinir. A grubu kişiler, 0 grubunu özellikle bencil bulurlar.

Kan grupları ve hastalık riskleri

A grubundaki kişilerin kalp sorunları ve mide kanseri riskleri varken, B grubu yumurtalık kanseri ile kalp hastalığı riski taşıyor. AB grubundaki kişiler de ise hamile olanlarda preeklampsi gelişme riski varken kalp rahatsızlıkları riski de yüksek. 0 grubu olanların ise sivrisinekleri çekme, ülser geliştirme ve aşil tendon yaralanmaları problemleri olabiliyor.