Kansere sahip olabilirsiniz! Bu belirti gösteriyor

Kanser erken teşhis edildiğinde ve doğru tedavi edildiğinde üstesinden gelinebilen bir hastalık. Belirtiler kişiden kişiye değişiyor olsa da kanser ilerlediği zaman aynı belirtiyi herkes yaşıyor. İşte o kanser belirtisi…

Kansere sahip olabilirsiniz! Bu belirti gösteriyor

Kanserin türüne göre birçok belirtisi bulunuyor olsa da çeşitli evrelerde çoğu hastanın aynı semptomları bildirdiği fark edildi.

Herkeste kanserin ileri aşamasında bu belirti görülüyor

Amerikan Kanser Derneğinin yaptığı açıklamada yorgun olma, ve işleri daha önceki hızında yapamama hissi olduğu söyleniyor. Ayrıca duygusal, zihinsel ve fiziksel olarak etkiliyor. Kanseri ilerleyen kişilerin birçoğunda aşırı yorgunluk hissini söylüyorlar, bu yorgunluk hissi dinlenmeyle iyileşen şekilde tanımlanıyor.

Tümörün küçülmesi için tedavi uygulanabiliyor

İlerlemiş tümör tespit edilirse bunun kontrol altına alınması mümkün olmuyor. Ancak tümörün küçülmesi için tedavi yine de yapılabiliyor, tedavinin riskleri ise faydasından daha fazla kabul ediliyor. Kanseri ilerleyen hastalarda erken evrelerdeki kişilere göre yorgunluk yaşama belirtisi çok daha yüksektir.

Hormon seviyesi bozulduğunu için yorgunluk oluşuyor

Birçok kanser türünde yorgunluğun ana neden vücudun hormon seviyesinde bozulmalar meydana gelmesidir. Kanserli hücre sayısı arttığı için yorgunluk aktivitenin ve yemek yemenin azalması gibi durumlara neden olur.

Cancer Research UK açıklamasında şunları söylüyor: “Sitokin adı verilen madde bazı kanser türlerinde üretiliyor. Bunlar vücutta bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli görev alan bir grup proteindir. Bunlar da yorgunluğa sebep olabiliyor.”

Dayanması güç bir zayıflık

Tıp dergisinde yayımlanan raporda bu yorgunluk tipi “dayanılmaz bir zayıflık” olarak betimleniyor. Palyatif bakım gören hastaların yüzde 57’sinde “zayıflığın daha sık, dayanılmaz belirti olduğu” raporda belirtiliyor. Bu kanser yorgunluğu aniden ortaya çıkabildiği için Cleveland Clinic, “felç edici” olarak tanımlıyor. Tam olarak çoğu zaman kendini duygusal, zihinsel ve fiziksel olarak yorgun hissedildiği söyleniyor.

Sinirli hissetmek, azalan iştah, kötü uyku ve azalan konsantrayon da ağrı ve yorgunluğun yansımalarından oluyor.