Kilo vermek için diyet yapmak yeterli değil! Bunlara dikkat etmelisiniz!

Birçok insan fazla kilolarından oldukça şikayetçi ancak ne yapsa işe yaramadığını söylüyor. İşte bu durumu çözmek için haberimizi derledik.

Kilo vermek için diyet yapmak yeterli değil! Bunlara dikkat etmelisiniz!

Diyet listeleri uygulanır, sporlar yapılır, hayatınızdaki birçok zararlı besinden uzaklaşılır ancak, en önemli olan ufak detaylar gözünüzden kaçar. Bu çerçevede ne yapsam da kilo veremiyorum diyenlerin atladığı ufak detaylara yer verdik. İşte gözden kaçırılmaması gerekenler…

Zayıflamak için pek çok diyet listeleri yazılır, saatlerce kalori yakabilmek için sporlar yapılır. Ancak gözden kaçan bazı ufak detaylar bulunuyor. Eğer bunları uygulamazsanız; isterseniz günlerce aç kalın bir işe yaramaz! İşte fark edilmeyen ve gözden kaçan zayıflama yöntemleri…

su.png

ACIKINCA SU İÇİN

Açlık hissiniz oluştuğu zaman bir şeyler yemek yerine su içmeyi tercih edin. Su yerine içeceğiniz başka içeceklerde içerisinde şeker bulunduruyorsa kilo vermek yerine kilo almanızı daha fazla tetikleyecektir.

D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNDE KİLO VERME HIZI YAVAŞLAR

Güneşten alınan D vitamini yetersiz kaldığında vücudun zayıflama oranı azalır. D vitamini eksikliği doğrudan kiloyu etkiler. Yağda çözünen D vitamini eksikliğinde balık, balık yağı, karaciğer, peynir, yumurta sarısı süt ve süt ürünleri tüketilmelidir.

TATLIDAN UZAK DURUN

Ara öğünlerinizde sağlıksız tatlılar tüketme yerine; salata, meyve ya da kuruyemiş gibi sağlıklı besinlere yer verin.