Ödem attıran ardıç çayı nedir? Faydaları nelerdir?

Doğal ürünler insanlığın ilk zamanlarından beri çeşitli alanlarda kullanılmıştır. Günümüzde ilaçlarla her türlü hastalık neredeyse tedavi edilebilir olsa da alternatif tıp yöntemler de hala tercih ediliyor. Doğal ürünleri doğru şekilde tüketerek birçok açıdan sağlıklı olmak mümkün. Peki, ödem attıran ardıç çayının başka ne faydaları var?

Ödem attıran ardıç çayı nedir? Faydaları nelerdir?

Uzun boylu ve iğne yapraklı olan ardıç, yaprakları uzun süre yeşil kalabilen bir bitkidir ve genellikle Kuzey Yarım Küre’de yetişir. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen farklı ardıç türleri ülkemizde de vardır. Bol C vitamini, potasyum, magnezyum ve kalsiyum içeren ardıcın tohumu ile çayı elde edilmektedir ve birçok açıdan doğal bir tedavi yöntemidir. Aktarlardan kolayca bulunan bit bitkidir.

Ardıç çayının faydaları neler?

Bağırsakları çalıştırmakta etkisiyle sindirimi kolaylaştırır ve vücuttan ödem atmaya yarar. Bunun yanı sıra vücut direncini arttırarak metabolizmayı hızlandıran etkisiyle kilo vermekte etkili kullanılabilir.

İdrar söktürücü etkisi vardır. Kan şekerini de dengeleyen ardıç çayı şeker hastalığı tedavisinde de etkilidir. Kalp sağlığını korur, kan dolaşımını düzenleyerek damar tıkanıklıklarını önleyici etki sağlar.

Kışın tercih ederseniz ardıç çayının mikrop öldürücü özelliği sayesinde nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirir.

Mide ağrısı, mide ekşimesi, iştahsızlık, anemi, regl ağrılar, uyku problemi, ağrı söktürücü, öksürük ve boğaz ağrısı gibi durumlarda da iyi gelir.