Ramazan ayında kabızlık en büyük dert! Beslenme düzeni hayati önem taşıyor!

Ramazan ayında günler ilerledikçe; oruç tutan bireylerde kabızlık sorunu ortaya çıkmaya başladı. Peki bu durumun sebebi nedir?

Ramazan ayında kabızlık en büyük dert! Beslenme düzeni hayati önem taşıyor!

Ramazan ayında kabızlık en büyük dert! Beslenme düzeni hayati önem taşıyor! su.pngRamazan-ı Şerif’in gelmesi büyük bir heyecanla beklenirken 3. günü de geride bırakmış olduk! Ancak günler ilerledikçe bazı sorunlar baş göstermeye başladı. Bu sorunların başında ise kabızlık var! Peki bu durumdan kurtulmak için neler yapılmalı?

SU TÜKETİMİ ÖNEMLİ

Ramazan ayında gün içerisinde su tüketiminin olmaması vücut fonksiyonlarında bazı değişikliklere yol açar ancak, vücut yeteri kadar su tüketimini sağlayamadığında kabızlık sorunu ortaya çıkar. Bu yüzden iftar ile sahur arasında içeceğiniz su tüketimi hayati önem taşıyor! Mutlaka bu vakitler arasında 2.5- 3 litre su tüketilmesi gerekiyor!

BESİN TÜKETİMİ

meyve.png

Su tüketiminin yanı sıra bol su içeren gıdaların tüketilmesi de önemli! Sahurda tüketeceğiniz; salatalık gibi su oranı fazla sebze ve meyveler vücudunuz için oldukça yararlı olacaktır. Gün içerisinde sizi susatacak işlenmiş et ve gıdalardan da büyük oranda uzak durulmalıdır!