Ramazan’da kilo vermenin yolları! Diyetisyen Hatice Uçar'dan altın değerinde tavsiyeler

Ramazan ayında oruç tabii ki kilo vermek için tutulmaz ancak, başta kadınlar olmak üzere birçok kişinin hedefi Ramazan ayında kilo vererek daha fit bir görünüme sahip olmaktır. Peki sağlıklı bir şekilde kilo vermenin yolu nelerdir?

Ramazan’da kilo vermenin yolları! Diyetisyen Hatice Uçar'dan altın değerinde tavsiyeler

Ramazan’da kilo vermenin yolları! Diyetisyen Hatice Uçar sizler için yanıtladı Bugün akşam itibari ile Ramazan ayının 5. Gününü geride bırakmış olacağız. Ramazan’da sağlıklı beslenmenin yanı sıra; en çok araştırılan konulardan biri de sağlıklı bir şekilde nasıl kilo verileceğidir. Peki bu durum için neler yapılmalı? Ramazan ayında kilo vermenin yolları nelerdir? Diyetisyen Hatice Uçar merak edilen tüm soruları sizler için cevapladı!

sahur.png

RAMAZAN AYINDA KİLO VERMEK

Ramazan ayının gelmesi ve yaz aylarının yaklaşması ile birlikte birçok insan kendi için zayıflamayı bir hedef haline getirdi. Yaz aylarına daha fit ve bakımlı girebilmek için kolları sıvadı bile! Sizler için kulaktan dolma bilgiler yerine beslenme listenizi uzman isimlerin tavsiyesi ile hazırlamanız için bir araştırma yaptık. Diyetisyen Hatice Uçar sizler için merak ettiğiniz konuları yanıtladı! Diyetisyen Uçar sözlerinde şu ifadelere yer verdi:

“Ramazan da beslenme düzenimiz normal zamandaki beslenme düzenimize göre farklılık gösterir. Uzun süre yaşadığımız açlık sonrası iftarda yanlış tercihlerle yemek yemek, fiziksel aktivitemizin normal zamana göre düşmesi, gün boyu açlık sebebi ile metabolizma hızımızın yavaşlaması gibi sebeplerden Ramazan ayı ağırlık kazanımına çok daha yatkın olduğumuz ve ramazan ayı bitimi ile tartıda pek hoşlanmadığımız sonuçlarla karşılaştığımız bir ay olabilir.

kiko.png

Bunlara rağmen Ramazan’da sağlıklı bir şekilde ağırlık kaybetmek bunun yanı sıra yıl boyunca yorulan sindirim sistemimizi dinlendirmek mümkündür.

Ramazanda Nasıl sağlıklı ağırlık kaybı olabilir ?

-Mutlaka sahur yapılmalı

-Mutfak alışverişine tok olduğumuz zaman diliminde çıkmaya özen gösterilmeli

-Yemek yediğimiz zaman dilimi, az olmasına rağmen ara öğün yapılmalı

-Yeterli miktarda su alınmalı

su.png

-Porsiyon kontrolüne dikkat edilmeli

-Uzun süre açlık sonrası porsiyon kontrolünü yapabilmeyi kolaylaştırmak için özelliklede tatlılarda ortak koyulan tabaktan yemek yerine kendine ait porsiyonlara dikkat ederek koyduğun bir tabağın olmalı

-İftar iki öğün şeklinde yapılmalı Su ve hurma ile oruç açtıktan sonra çorba içip en az 10 dk ana yemekler için ara verilmeli

-Besinleri çiğneme sayısı artırılmalı

-İftarda bol yeşillikli salata tercih edilmeli, bunun yanı sıra içerisine koyulan yağ miktarı azaltılmalı ve soslar eklenmemeli

-İftarda daha sağlıklı hafif yemekler tercih edilmeli

-Öğünlerinizde mevsimine uygun yeşillikler bol miktarda olmalı

sebze.png

-Fiziksel aktivite artırılmalı