Sağlıklı beslenmek çok kolay! Sadece bu 10 adımı uygulayın

Beslenme şekli, tüketmeyi tercih ettiğiniz besinler fiziksel anlamda sağlığınızı etkilemesinin yanı sıra psikolojik anlamda da sizi etkilemektedir. Bu sebeple ideal kiloda olmak, vücudunuza faydası olacak besinleri tüketmek olumlu etkiler yaratır.

Sağlıklı beslenmek çok kolay! Sadece bu 10 adımı uygulayın

Peki, sağlıklı beslenme nasıl olur? Diyet yapmadan sağlıklı beslenmek mümkün mü? Nasıl sağlıklı beslenirim? İşte tüm bu soruların cevabına 10 adımı uygulayarak ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı beslenme nasıl olur?

Yediğiniz öğünleri çeşitlendirmek, bol çeşitli gıda eklemek birincil adımdır. Farklı meyve ve sebze çeşitleri ile protein ve lif olarak almanız gereken miktarı sağladığınızdan emin olmalısınız.

Küçük porsiyonlar tercih etmek

kucuk.jpg

Her şeyde olduğu gibi beslenirken de ihtiyacımızdan fazlasını tüketmek mideyi büyütmeye ve doyum eşiğinin artmasına sebep olmaktadır. Küçük porsiyonlarla karnımızı doyurmaya yetecek miktarda tüketim sağlamalıyız.

Az yağ tüketimi

1-yag.jpg

En çok da tereyağı ve margarin gibi katı yağları hayatınızdan uzaklaştırmak etkili olacaktır. Fındık, zeytin, Hindistan cevizi yağlarını seçebilirsiniz.

Çok su içmek

1-su.jpg

Açlığa günlerce dayanabilen bir vücudumuz olsa da susuzluğa birkaç günden fazla dayanamayız. Metabolizmanın hızlanması, vücut ısısının dengelenmesi, enerji, vücuttan zehirli maddelerin atılması, güzellik ve mutluluk sağlayan suyu bol miktarda, günlük ihtiyacınız olanı hesaplayarak tüketmelisiniz.

Paketli gıdaları bırakın

3-paketli.png

Hızlı ve pratik bir seçim olarak paketlenmiş, işlenmiş gıdalar günümüzdeki yoğunluk nedeniyle tercih edilebiliyor. Fakat her türlü paketlenmiş ve işlenmiş gıda hastalıklara yol açtığı gibi kilo alımına da sebep oluyor.

Tam tahılları tüketin

4-tam-tahl.jpg

Makarna, beyaz ekmek gibi gıdalar yerine çavdar, tam buğday, tam tahıllı gıdalar tercih edin.

Pişirme yöntemi

5-pisirme.jpg

Kızartmak kesinlikle en sağlıksız pişirme yöntemlerinden birisidir. Haşlama, ızgara, fırın, buharda pişirme seçenekleri daha sağlıklı metotlardandır.

Dengeli kalori alın

6-dengeli.jpg

Eğer fazla kalori alıyorsanız hareket ederek harcadığınızdan emin olun. Alınan fazla kalori ve yakılan enerji dengelenmelidir.