Sahra Hastanesi nedir? Sahra Hastanesi neden kurulur?

Depremin yaşandığı 6 Şubat 2023 tarihinden bugüne kadar dillerde dolaşan bir Sahra Hastanesi sözü var. Peki nedir bu Sahra Hastanesi ve nasıl kurulur?

Sahra Hastanesi nedir? Sahra Hastanesi neden kurulur?

Kahramanmaraş’ta tüm dünyayı etkileyen ve Cumhuriyet tarihinin bir ilki olan korkunç bit deprem gerçekleşti 2 gün önce. Kahramanmaraş merkezinde meydana gelen depremde çevresindeki 10 ilde depremin etkileri görüldü. Yıkıcı hasarların meydana geldiği deprem bölgesinde ilk günden beri söylemi bulunan Sahra Hastanesi var. Peki Sahra Hastanesi nedir? Ne işe yarar?

İSRAİL’DEN SAHRA HASTANESİ

Meydana gelen deprem 10 ilde korkunç sorunlara yol açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Böylesine büyük etkileri olacak bir felaket için kimsenin hazırlığı olamazdı!’ sözlerini kullandığı depremde yurt dışından birçok ekip arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak için Türkiye’ye geldi. Yardım için gelen ekiplerden İsrail deprem bölgesinde Sahra Hastanesi kuracak!

sahra.png

SAHRA HASTANESİ NEDİR VE NE İŞE YARAR

Sahra Hastanesi, tam donanımlı bir hastaneye gitmeden önce, bulundukları yerde gerekli müdahaleleri sağlayan bir askeri hastane ya da mobil sağlık birimlerine verilen isimdir. Sahra hastanesi askerler için kurulan ancak sonrasında acil durumlar için de kullanılan bir hastanedir.