Salgın hastalık iddialarına yanıt Sağlık Bakanı’ndan geldi! Çok dikkat edilmeli!

Kahramanmaraş’taki deprem felaketinin ardından en çok korkulan salgın hastalıklar hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çok önemli açıklamalarda bulundu!

Salgın hastalık iddialarına yanıt Sağlık Bakanı’ndan geldi! Çok dikkat edilmeli!

13 gün önce Kahramanmaraş ve 10 il daha kabus gibi bir geceye uyandı. 40 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybederken 100 binin üzerinde yaralımız mevcut! Hala enkaz altından çıkarılamayan binlerce cansız beden bulunuyor! Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın defnedilmemesi sonucunda ortaya çıkan bazı bakteri ve mikroplar salgın hastalıkları da beraberinde getiriyor! Yetkili kişilerden yapılan açıklamalarda şebeke sularının kullanılmaması ise bu durumu günden güne artırıyor!

Deprem bölgesinde yer alan, kolluk kuvvetleri, sağlık ekipleri, arama ve kurtarma ekipleri salgın hastalıklar konusunda oldukça tedirgin. Konuyla ilgili çok geçmeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklamalar geldi.

SÖYELNTİLERE KULAK ASMAYIN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gündemde salgın hastalıklarla ilgili ortaya atılan iddialara karşılık şu ifadeleri kullandı:

fahrettintw.png

“Ne depremin merkezi Kahramanmaraş’ta ne de diğer deprem illerimizde bir salgın hastalık söz konusu değil! Tahliye edilmesi gereken hiçbir ilimiz yok. Hakkın sağlığı ve iyiliği için tüm tedbirler üst düzeyde! Hijyen kurallarına uymalı ve acımasız yalanı dikkate almamalıyız.”