Salgın peşinizi bırakmıyorsa bunlara dikkat!

Soğuk kış aylarında salgın kimsenin peşini bırakmıyor. Ancak bunlardan kurtulabilmek bu yöntemlerle çok basit!

Salgın peşinizi bırakmıyorsa bunlara dikkat!

Soğuk kış aylarında özellikle kovid- 19 pandemisinin ardından en basit grip hastalığı bile oldukça sert geçiyor ve haftalarca peşimizi bırakmıyor. Bu konuda uzmanlar bazı uyarılarda bulunuyor. İşte detaylar…

Soğuk kış günleri yerini yavaş yavaş fırtınalı yağmurlu ve karlı havalara bırakıyor. Sabah erken saatlerde evden çıkıp dışarıda işleri dolayısıyla oldukça fazla vakit geçirmek zorunda kalan vatandaşlar bir şekilde soğuk algınlığına yakalanıyor. Kapalı ortamlarda çok fazla insanın bulunması da hastalıkların artmasına sebebiyet veren davranışlardan. Peki bu konuda neler yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli?

vitamin.png

BOL VİTAMİN

Günümüzde artık meyve ve sebzelerde bulunan hormon ve ilaçlar yüzünden vücudumuz gereken vitamin ve mineral takviyesini besilerden alamıyor. Bu sebepten test ve tahlillerinizi düzenli şekilde yaptırarak eksik olan vitamin ve mineral takviyelerini kullanmalısınız.

BOLCA SU

Yaz aylarında sıcakların da etkisiyle su bol miktarda tüketilmektedir. Ancak bu duruma kış aylarında pek fazla dikkat edilmediği görülüyor. Biliyorsunuz ki vücudumuz hücrelerden ve hücrelerimizin yüzde 70’i de sudan oluşmaktadır. Bu sebeple günlük gereken su tüketiminize dikkat etmelisiniz.

SPOR

Sağlıklı bir vücut sağlam bir kas ve iskelet sisteminden geçer. Kendinizi salarsanız; hastalıklar daha kolay size buları. Ancak spor yaparak ve gerekli takviyeleri alarak vücut direncinizi oldukça yüksek tutabilirsiniz.