Sigara içenler içiniz kararmasın! Bu besinler akciğerlerinizi tertemiz yapıyor!

Son yıllarda yaygın olarak görülen akciğer rahatsızlıklarının önüne geçecek besinler açıklandı!

Sigara içenler içiniz kararmasın! Bu besinler akciğerlerinizi tertemiz yapıyor!

Özellikle son zamanlarda sigara kullanımlarının artmasıyla birlikte akciğer rahatsızlıkları da baş göstermeye başladı. Ancak bu besinleri tükettiğiniz taktide ciğerleriniz yeniden bembeyaz olacak! İşte o besinler…

Akciğer rahatsızlıkları sigaranın yanı sıra hava kirliliği, asbest maruziyeti, çalışılan işten kaynaklı bazı kimyasallar ve bazı enfeksiyonlar akciğer rahatsızlıklarının görülmesinde en baş etkenleridir. Son zamanlarda veriler gösteriyor ki akciğer kanseri yüzünden dünya üzerinde her yıl yaklaşık olarak 1 milyon 300 bin kişi hayatını kaybediyor. Anca bu besinler sayesinde ciğerlerinizin sağlığını büyük oranda koruyabilirsiniz. İşte ciğer dostu besinler…

az.png

PANCAR – PANCAR YAPRAĞI

Pancarın renginden dolayı da kana iyi geldiği biliniyor. İçerisinde bulunan yüksek nitrat; kan damarlarını genişletir, tansiyonu düşürür ve oksijen alımını artırır. KOAH ve pulmoner hipertansiyon rahatsızlığı bulunan kişilerin beslenmelerine eklenen pancar ve pancar özü içeren besinlerin hastalardaki akciğer işlevini artırdığı gözlenmiş.

TATLI KIRMIZI BİBER

Biber çeşitleri arasında en çok C vitamini içeren biberdir. Sigara içen bireylere karşı yüksek antioksidan özelliği gösterdiği görülmüş. Yapılan çalışmalarda çok C vitamini tüketen kişilerde az tüketenlere göre daha fazla akciğer fonksiyonuna rastlandığı görülmüş.

BALKABAĞI

Özellikle beta karoten, lutein ve zeaksantinden bakımından oldukça zengin olan balkabağı çok güçlü antioksidan ve antiinflamatuar özelliği gösterir. Antioksidan özelliği sayesinde zararlı maddelerin atılmasına destek olarak akciğer işlevini artırmaya yardımcı olur.