Şimdi tam mevsimi! Kuzukulağı faydaları nelerdir?

Ispanak, gerdeme, roka ve birçok yeşil yapraklı bitkileri tüketmenin tam vakti! Bir de bunların yanında kuzukulağı otu her derde deva! Peki, kuzukulağı faydaları nelerdir?

Şimdi tam mevsimi! Kuzukulağı faydaları nelerdir?

Şimdi tam mevsimi! Kuzukulağı faydaları nelerdir? Yağışların en bol olduğu dönemlerde tam da mevsimi olan bin bir çeşit yeşillikler sağlığımız açısından da bir o kadar faydalı! Eski dönemlerden beri bolca tüketilen yeşil sebzeler günümüzde de sofralarımızı süsleyen en favori yiyeceklerimizden! Bizler bu yazımızda bu grubun içerisinde yer alan kuzukulağı otunu ele alacağız!

Kuzukulağı ilkbahar yağışları ile birlikte ormanlık alanlarda kendi başına yetişen bir ot türüdür, ekilmeye gerek kalmaz. Hafif ekşimsi ve mayhoş bit tadı bulunan kuzukulağı otunun her derde deva faydaları bulunmaktadır! Peki, bunlar nelerdir? Kuzukulağı nasıl tüketilir?

KUZUKULAĞI FAYDALARI

İçeriğinde bulunan bol C vitamininden dolayı iskorbüt hastalığının önüne geçmektedir. İskorbüt hastalığı; C vitamini eksikliğinden oluşan bir rahatsızlıktır.

kulak.png

SİNDİRİME YARDIMCI

Kuzukulağı otunun sindirime yardımcı bir etkisi vardır. Bağırsakları yumuşatarak kabızlığı da engeller.

CİLT SORUNLARINI ÖNLER

Egzama, sedef, akne ve sivilce gibi cilt sorunlarının oluşmasını engeller! 1 litre suda 50 gram kuzukulağını kaynatarak günde 3 kez bu suyu tüketebilirsiniz! Kısa sürede tüm cilt sorunlarının önüne geçebilirsiniz!

ADET DÜZENLEYİCİ

Özellikle genç kızların yaşadığı adet düzensizliklerine karşı kuzukulağı otunu düzenli olarak tüketmek bu sorunu ortadan kaldıracaktır.

KANI TEMİZLER

Kuzukulağı içeriğinde bulunan bol C vitamini özelliğinin dışında tam bir antioksidan özelliği taşımaktadır. Bu bitkinin tüketimi kanı temizleyerek daha sağlıklı ve enerjik bir vücut oluşturur.