SMA bilim kurulu bir araya geliyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA bilim kurulunun yarın bir araya geleceğini aktardı!

SMA bilim kurulu bir araya geliyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarın sağlık kurulunun bir araya geleceğini ve önemli kritik yasaların değerlendirilerek konuyla alakalı karara varılacağını açıkladı. Konuyla ilgilenen vatandaşlar detayları merak ediyor.

Türkiye’de ve dünyada binlerce bebek SMA hastalığıyla mücadele etmektedir. SMA halk arasında ölümcül kas hastalığı olarak geçmektedir. Türkiye’de Spinzara adlı bir ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Ancak bu ilacın kesin çözümü olmadığı bilindiği için; yeni ilaçlar için bilim kurulu araştırmalarını sürdürmektedir.

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ İLAÇ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarın bilim kurulunun ikinci ve üçüncü ilacın Türkiye için kullanımını değerlendirmek amacıyla bir araya geleceğini dile getirdi. Sözlerinde şu ifadeleri kullandı:

sma.png

“SMA bilim kurulu yarın bir araya geliyor. Şu an bütün hastalar için kullanılan bir ilaç ülkemizde uygulanıyor. İkinci ve üçüncü ilaçların kullanımı, bunların hangi grup hastalarda kullanılacağı ve etkileri gibi konular ele alınacak. Toplantı sonrasında alınan kararı açıklayacağız.”