Soğanın bir dilimi bile zehre dönüşebilir! Bu ölümcül hatayı sakın yapmayın

Mutfakların vazgeçilmezi soğanı hem yemeklerde hem salatada bol bol kullanıyoruz. Ancak uzmanlar o ölümcül hata konusunda uyarıyor. Sakın bunu yapmayın aksi halde bir dilimi bile zehir olabilir.

Soğanın bir dilimi bile zehre dönüşebilir! Bu ölümcül hatayı sakın yapmayın

Soğan hemen hemen her evde mutfağın demirbaşları arasındadır. Faydaları saymakla bitmeyen soğan hem Yemeklerde hem salatalarda araması ve lezzeti ile vazgeçilmezdir. Ancak uzmanlar yemek yaparken yapılan bir hataya dikkat çekti. O hata soğana ölümcül hale getirebilir. İşte soğan doğrarken asla yapmamanız gereken o hata…

Genelde sebzeleri çiğ olarak tüketmenin sağlığa daha faydalı olduğu söyleniyor. Ancak bazı sebzeleri çiğ yemek faydadan çok zarara yol açabiliyor. O sebzelerden biri de soğan. Sağlığa olan faydaları saymakla bitmeyen soğanın yanlış kullanımı durumunda vücuda çok ciddi zararlar verdi ortaya çıktı. O sebeple soğan tüketirken mutlaka dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle yapacağınız bir hatanın ölümcül sonuçları olabiliyor.

soganin-faydalari-1.jpg

KESİLMİŞ SOĞAN TÜKETİRKEN AMAN DİKKAT

Uzmanlara göre çiğ olarak doğranmış ya da kesilmiş soğan buzdolabında kapaklı ya da kilitli poşetler içinde saklanmış olsa bile bakteri ve kokuları üzerinde biriktirebiliyor. Yani soğan bir anlamda bakteri ve mıknatısları toplayarak ölümcül hale dönüşebiliyor.

Sebeple uzmanlar soğan tüketirken bekletmemek gerektiği konusunda uyarıyor. Kesilmiş ve doğranmış soğanı buzdolabında dahi olsa saklamayın. Mümkünse kullanacağınız kadar soğan doğramaya özen gösterin.

soganin-faydalari-2.jpg

BİR DİLİMİ BİLE ZEHİRLİ OLABİLİYOR

Dinlenmiş ya da doğranmış bir şekilde buzdolabında olsa bile bir gece dahi bekletilmiş olan su an mide asitin arttırıyor safra salgılarını daha yoğun olmasına sebep oluyor. Bu sebeple soğan gıda zehirlenmelerine yol açarak geri dönüşü olmayan hastalıklara neden olabiliyor. Uzmanlar soğanın kesinlikle doğranmış bir şekilde saklanmaması gerektiğini söylüyor.

soganin-faydalari-3.jpg

SOĞANIN SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?

Mutfakların demirbaşı olan soğan besin değeri ve içerde elementler sayesinde sağla oldukça faydalıdır. Cilt sağlığının korunması, kanserle mücadele, enfeksiyon hastalıklarının tedavi edilmesi ve zayıflama gibi bir çok faydası bulunmaktadır.

Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı daha faydalı olan soğan grip ya da hastalık durumunda yatmadan önce dilimlenerek odaya konulursa grip mikrobunu havadan kendi içine çeker ve hapseder. Bu sayede hastalık başka birine geçmez.

Enfeksiyon hastalıklarına ve serbest radikallere karşı da etkili olan soğan B vitamini C vitamini ve potasyum açısından zengindir. Doğal antibiyotik özelliği de bulunan şu an kalp ve damar hastalıklarına ciddi anlamda katkı sağlar.

Soğanın kanı temizleme özelliği de vardır bu sayede damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur.

Grip Ve soğuk algınlığına karşı iyi gelir burun kanamalarına durdurur.

Kansere karşı koruyucudur

Damar sertliği gibi sorunlar yaşama riskini azaltır bu sayede kalp sağlığını da korur.

Kan şekeri seviyesini dengeler

Saç ve cilt sağlığı için önemli bir besin kaynağıdır.