SON DAKİKA! Bakan Fahrettin Koca’dan Eris virüsü açıklaması: Kapanma ve maske geri gelecek mi?

Son dakika haberi… Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dönemlerde dünyayı kasıp kavuran Eris varyantı ile ilgili açıklama yaptı. Peki kapanma ve maske geri gelecek mi?

SON DAKİKA! Bakan Fahrettin Koca’dan Eris virüsü açıklaması: Kapanma ve maske geri gelecek mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Eris varyantı ile ilgili sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Eris varyantının toplumsal günden olacak boyutta olmadığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın boyunca alınan tüm kararların arkasında bilim olduğunu söyledi. Ancak son dönemlerde konunun saptırıldığını belirten Sağlık Bakanı, şu anda salgının kapanma ya da maske gerektirecek boyutta olmadığını ifade etti.

KAPANMA OLACAK MI?

Son dönemlerde sosyal medyada kapanma geri geliyor iddialarına ilişkin de açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Maske ve kapanma konusunun şu anda gündemde olmadığını dile getirdi. Bakan Koca açıklamasının devamında ise “Virüs bir RNA virüsü olduğu için çeşitli mutasyonlar geçirdi, virülansı yani hasta etme gücü azaldı. Ya Covid geçirdik ya aşılandık ya da her ikisi birlikte oldu ve sonuçta bünyelerimiz virüsü tanır hale geldi. Virüsün de etkisi azaldı. Mutasyona göre yeni aşılar geliştirilmeye çalışılıyor. Bu normaldir. Ancak geldiğimiz noktada bir propaganda yürütülüyor. Toplu aşılama propagandası.” dedi.