SON DAKİKA Gazze’de salgın hastalıklar görülmeye başlandı

Günlerdir İsrail ablukası altında bulunan Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar sürüyor. Sağlık sistemi tamamen çöken Gazze'de salgın hastalıklarda başladı. 3.000'den fazla cilt hastalığı ve Suçiçeği giderek yayılıyor.

SON DAKİKA Gazze’de salgın hastalıklar görülmeye başlandı

7 Ekim'de İsrail'in Gazze'ye yönelik başlayan saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Binlerce Filistinli saldırılarda hayatını kaybetti yine binlercesi de yaralandı. Hastaneleri de hedef alan İsrail'in bu saldırıları sonrasında sağlık sistemi de tamamen çöktü. Ambargo altında olan Gazze'de hastanelerde yakıt bulunamıyor. Yaşanan diğer bir sorun ise salgın hastalıklar.

ÇOK SAYIDA SALGIN HASTALIK BAŞ GÖSTERDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı son dakika açıklaması yaparak Gazze'de çok sayıda salgın hastalığın tespit edildiğini bildirdi. Salgın hastalık tehlikesi her geçen dakika büyürken saldırılar nedeniyle yaşanan sağlıksız ortam hastalıkları kontrol altına almayı da engelliyor.

3000'DEN FAZLA FARKLI CİLT HASTALIĞI VAR

Gazze'de Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 3000'den fazla bulaşıcı cilt hastalığı görülüyor. Aynı zamanda su çiçeği vakaları da hızla yayılıyor. Bölgede su ve kişisel hijyen olmazken sağlık sistemi de tamamen çökmüş durumda.