Tırnaklardaki bu değişimlere dikkat edin! Birçok büyük hastalığın habercisi

Vücudumuzun bazı yerlerinde meydana gelen değişimler, çok önemsenmeyebiliyor. Tırnaklarda ve saçlarda oluşan bazı farklılıklar çok fazla göz ardı ediliyor. Fakat bazı hastalıkların da belirtisi olabiliyor. Bu belirtiler tümörün haberini verebilir...

Tırnaklardaki bu değişimlere dikkat edin! Birçok büyük hastalığın habercisi

Tırnakların bakımını yapmak sağlıklı ve hijyenik gözükmesini sağlayabiliyor. Tırnaklarda oluşan bazı farklılıklar ise hijyenden bağımsız olabiliyor. Ancak değişimlerin bazıları glomus tümörünün göstergesi olabilir. İyi veya kötü huylu tümörlerin elde görülebileceğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Kadir Uzel, “Elde kitle durumunda en çok ağrı, renk değişimi, şişlik gibi şikayetler geliyor. Tırnak yatağının altında bulunan Glomus tümörü, soğuk ile temas ettiğinde ağrı daha fazla artabiliyor. Nöromolar elde bulunan sinirlerin yaralanmasıyla sinir uçlarında oluşan yumrulardır. Ağrı, elin bir yere temas etmesiyle artabilir.” açıklamasını yaptı.

Bu değişimler varsa uzmana gösterin

Dr. Öğr. Üyesi Kadir Uzel, “Kemiklerden ve cilt altındaki yumuşak dokulardan kaynaklı olarak elde tümör oluşumu olabildiğini belirtti. Çoğunluğu iyi huylu olabiliyor. En sık görülen ise skuamöz hücreli karsinomdur. Sarkomlar kötü huylu bir tümör ve yumuşak dokudan kaynaklanır. Renk değişimi, ağrı ve şişlik varsa doktora görünülmelidir.” ifadelerini kullandı.

Tırnaklarda renk değişimi

resized-025cf-829b059d94gzzjgo.jpg

Kadir Uzel içi keratin dolu olan iyi huylu bir tümör olarak epidermal inklüzyon hakkında şunları söyledi: “Bu tümör tırnak yatağında olur. Soğuk teması ağrının çok fazla artmasına neden olur. Ayrıca tırnak yatağında renk değişimi meydana gelir. Eldeki sinir yaraları nedeniyle nöromalar, sinir uçlarında yumru şeklinde meydana gelir. Elinizin bir yere temas etmesiyle ağrının arttığı görülür.”

Tanı radyolojik görüntülüme ve fiziki muayene ile konabilir. MRG, BT ve düz grafi ile ultrasonografi ile görüntüleme yapılmaktadır. Belirtileri görüyorsanız bir uzmana danışmak önemlidir.