Uzmanlar uyardı, tüketmesi kellik yapıyor

Yapılan son araştırmalar günde bir kere bile tüketildiğinde kel kalma riskini arttırdığını açıkladı. İşte o tüketilmemesi gereken içecek…

Uzmanlar uyardı, tüketmesi kellik yapıyor

Çin’de bulunan Tsinghua Üniversitesi bilim insanları tarafından yapılan araştırmada 18 ila 45 yaş arasındaki binden fazla erkek üzerinde incelenme yapıldı. Araştırma sonuçlarında kola gibi şekerli içeceklerin kel kalma ihtimalini %60 oranında arttırdığı öğrenildi.

Nadiren tüketilen kişilerde de saç kaybına rastlanıyor, ancak daha az. Bilim insanları şekerli çay, kahve ve spor içeceklerinin de benzer biçimde eki ettiğini kanıtladı. Soda bunların dışında kalan bir içecek olarak belirlendi.

Bilim insanları, fazla şekerin insülin direncine sebep olarak kan akışını etkilediğini ve bunun da saç köklerini zayıflatarak kellik ihtimalini gittikçe arttırdığını ifade etti. Ek olarak şekerli kızarmış yiyecekler de kel kalma olasılığını arttıran besinlerden.

Son yıllarda ABD’li erkekler içinde artan kelliğin fazla şekerli içecek tüketmek ve kötü beslenmekten kaynaklandığı bilimsel dergi Nutrients tarafından yayınlanmıştı. Diğer yandan bilim insanları, kelliğin yaşam tarzının yanında genetik faktörlerden de kaynaklandığını belirtti.