28 Mayıs 2. Tur seçimlerini kim kazanır? Sinan Oğan desteğini kime vereceğini açıkladı

14 Mayıs genel seçimlerinde 13. Cumhurbaşkanı belirlenemedi. En yüksek oyu alan 2 isim yeniden seçime gidecek ve asıl kazananı hafta sonu gerçekleşen seçimlerde yüzde 5 oy alan Sinan Oğan’ın seçmeni belirleyecek.

28 Mayıs 2. Tur seçimlerini kim kazanır? Sinan Oğan desteğini kime vereceğini açıkladı

28 Mayıs 2. Tur seçimlerini kim kazanır? Sinan Oğan desteğini kime vereceğini açıkladı Türkiye’de tüm dünyanın yakından ilgilendiği 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri gerçekleşti ve sonuçları ortaya çıktı. Seçim sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.25, Kemal Kılıçdarıoğlu yüzde 45.06 ve Sinan Oğan yüzde 5.28 oranında oy aldı. Ortaya çıkan sonuçlarda hiçbir aday yüzde 50’nin üzerinde oy alamadığı için seçim 2. turda yeniden tekrarlanacak ve en çok oyu alan iki aday; Erdoğan ve Kılıçdaroğlu rekabet edecek.

28 Mayıs’ta geçekleşecek olan seçimlerde dışarıda kalan yaklaşık 3 milyon adayın oyu Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun aleyhine kullanılacak. Bunun yanı sıra 28 Mayıs’a kadar geçen 2 haftalık süreçte 18 yaşını dolduran 50.000 yeni seçmen de 2 hafta sonra oy kullanacak. Yaklaşık 3 milyonluk seçmenin ise seçimlere etki edecek yaklaşık yüzde 6 oranında bir katkısı olacak.

ona.png

SİNAN OĞAN KİME DESTEK VERECEK?

Pazar gününün ardından gözler Sinan Oğan’ın üzerine çevrildi. Seçimden sonra bir açıklama yapan Oğan şu ifadeleri kullandı:

“Seçimde çok büyük bir başarıya imza atmış olduk. Yüzde 5’in üzerinde seçmenimiz var. Biz bu seçimlerde aday olmasaydık Recep Tayyip Erdoğan seçimleri kazanmış olurdu.”

Sinan Oğan’ın bu sözleri akıllarda, seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediği ile ilgili düşünceler oluştu. Bunun yanı sıra Oğan, bizim şartlarımızı sağlayan tarafa destek vereceğiz şeklinde açıklamalarda bulundu.

SEÇİM İSTATİSTİĞİ

Yukarıda verilen rakamlarda Sinan Oğan'ın seçmenleri yarıya bile bölünde seçim sonucu olarak Recep Tayyip Erdoğan kazanmış oluyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanabilmesi için Sinan Oğan'ın seçmeninde büyük çoğunluğun oyunu alması gerekmektedir.