6’lı masada kriz kapıda! Davutoğlu’nun bu itirafı çok konuşulur

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylarının yeterli oyu alamaması sebebiyle 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. Tura kaldı. 28 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 2. Tur seçimleri öncesinde siyasette gündem bir hayli hareketli.

6’lı masada kriz kapıda! Davutoğlu’nun bu itirafı çok konuşulur

28 Mayıs tarihinde yapılacak 2. Tur seçimleri öncesinde siyasetin gündemi Genel Seçimler olmaya devam ediyor. 14 Mayıs’taki seçimde CHP listesinden 10 vekilini Meclis’e sokan Gelecek Partisi’nin genel başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan sürpriz bir çıkış geldi. İttifak çıkışıyla gündem olan Davutoğlu’nun üçlü ittifak yorumu siyaset manşetlerinin ilk sıralarına yerleşti. İşte Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun çok konuşulan ittifak yorumu ve tüm detaylar…

28 MAYIS ÖNCESİ DAVUTOĞLU’NDAN İTTİFAK ÇIKIŞI

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP listesinden Gelecek Partisi 10, DEVA Partisi 15, SP 10, Demokrat Parti 3 ve TDP 1 vekil çıkarmıştı. Bu duruma muhalif kesimin çoğunluğundan eleştiri yağmıştı. 14 Mayıs’ta CHP listelerinden Meclis’e giren partilerin kendi gruplarını kurabileceği iddiaları gündeme gelirken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan sürpriz bir ittifak çıkışı geldi. Gözler 2. Tura çevrilirken Davutoğlu’ndan gelen açıklama gündem oldu.

6-li-masada-kriz-kapida-davutoglu-nun-bu-itirafi-cok-konusulur.jpg

DAVUTOĞLU: İTİRAF EDEYİM, ÇOK ISRAR ETTİM

Siyasetin gündemi 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi. Seçimin 2. Turu öncesinde siyasi isimlerden de açıklamalar ve değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Karar TV’de kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. 14 Mayıs seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, AK Parti2den kayan oyların MHP ve Yeniden Refah’a kaydığını söyledi ve ‘Eğer üçlü ittifak olsaydı çekerdik. Ben bu meseleyi 2 sene önce gördüm. 6’lı masayı kurmadan önce gelin ortak bir zemin kuralım. AK Parti’ye oy vermeye alışmış kitlelerin bir anda CHP’ye oy vermesi mümkün değil dedim ama anlatamadım. Sonra da anlatamadım. İtiraf edeyim, çok ısrar ettim. Herkes biliyor kamuoyunda bunu. Bazen fırtınanın geldiğini görürsünüz ama gücünüz fırtınayı engellemeye yetmez.’ dedi.

6-li-masada-kriz-kapida-davutoglu-nun-bu-itirafi-cok-konusulur-001.jpg

‘YETER Kİ İNSANLAR YAŞADIKLARINDAN DERS ALSINLAR’

Açıklamalarının Ardından bir de çağrıda bulunan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti yetkililerine seslendi ve şunları söyledi; ‘Meclis’te yeni bir tablo oluştu. Birlikte bir grup kurmak bir zarurettir. Onun formülleri çok rahat bulunur. Ben çalışmadığım hiçbir şeyi gündeme getirmem. Yeter ki insanlar yaşadıklarından biraz ders alsınlar. Seçmeni suçlamıyorum.’