AK Parti’den İstanbul’da 39 ilçede yerel seçim anketi! İBB Başkan adaylığı için listede 7 isim yer aldı

Yerel Seçimler yaklaşırken İstanbul için adaylar da gündemde yer almaya devam ediyor. Mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeniden aday olacağını açıklamasının ardından gözler bir kez daha AK Parti’ye çevrilmişti.

AK Parti’den İstanbul’da 39 ilçede yerel seçim anketi! İBB Başkan adaylığı için listede 7 isim yer aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı hangi partiden kim olacak soruları gündemde yer almaya devam ediyor. Bilindiği gibi mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklama ile Yerel Seçimlerde yeniden aday olacağını duyurmuştu. AK Parti’nin İBB Başkan adayı ise henüz açıklanmadı. Şimdi gözler AK Parti’nin İBB Başkan adayında. Adayın kim olacağı büyük bir merakla beklenirken AK Parti’den İstanbul’da 39 ilçeyi kapsayan geniş katılımlı bir anket çalışması geldi. Geniş bir katılımın olduğu belirtilen anketteki listede 7 isim yer aldı. Bu 7 isimden hangisini İBB adayı görmek istedikleri sorulan vatandaştan gelen cevaplar doğrultusunda anketten çıkan sonucun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rapor olarak sunulacağı belirtildi.

İSTANBUL’DA 39 İLÇEDE ANKET

Yerel Seçimlere doğru gündem büyükşehir adayları olmaya devam ediyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de hangi isimlerin belediye başkan adayı olacağı merak edilirken özellikle de İstanbul için merak yüksek. Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, önümüzdeki Yerel Seçimlerde yeniden İBB Başkan adayı olacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından gözler AK Parti’ye çevrildi. Henüz ak Parti’nin adayı açıklanmadı. Yerel Seçimlere doğru çalışmalar hızlanırken AK Parti’den İstanbul’da 39 ilçede geniş bir katılım olduğu belirtilen bir anket geldi. Yapılan anket çalışmasında vatandaşlara İBB adaylığı için 7 ismin sorulduğu öğrenildi.

ANKETTE YER ALAN 7 İSİM

Kulislerdeki iddialara göre, İstanbul’da 39 ilçede yapılan ankete geniş bir katılım oldu ve vatandaşlara ilk yöneltilen soruda ‘Hangisini İBB adayı olarak görmek istersiniz?’ ifadeleri yer aldı.

Anket listesinde yer alan isimler ise sırasız şöyle oldu:

- Murat Kurum

- Tevfik Göksu

- Adil Karaismailoğlu

- Şadi Yazıcı

- Nuri Kabaktepe

- Hilmi Türkmen

- Fahrettin Koca

İstanbul’da gerçekleştirilen ankette vatandaşa yöneltilen soruda listede isimleri İBB adaylığı için geçen 7 isim yer aldı. Gerçekleştirilen anketten çıkan sonuç ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.