AK Parti-İYİ Parti İttifak açıklamaları! Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrı yaptı Akşener’den yanıt geldi

2024 Yerel Seçimleri’ne hazırlık sürerken siyasi partilerin seçim sürecindeki tüm açıklamaları ve Belediye Başkan adayları da merak ediliyor. Öte yandan bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan önemli açıklamalar geldi.

AK Parti-İYİ Parti İttifak açıklamaları! Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrı yaptı Akşener’den yanıt geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’ndan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bugünkü konuşmasında ittifak çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Katılmak isteyen herkese kapımız açık. İYİ Parti’ye de.’ Şeklindeki sözlerinin ardından gözlerin çevrildiği İYİ Parti cephesinden de açıklama geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir kez daha 81 ilde kendi adayları ile seçime gireceklerini vurguladı. İşte detaylar…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN İTTİFAK ÇIKIŞI

Bugün AK Parti Grup Toplantısı’nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ittifak çıkışıyla gündemi salladı. Yerel Seçimler öncesinde yaptığı ittifak çağrısı ile gündem olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kapımız herkese açık’ dedi. Erdoğan, toplantının ardından Meclis’ten ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ak-parti-iyi-parti-ittifak-aciklamalari-cumhurbaskani-erdogan-cagri-yapti-aksener-den-yanit-geldi.jpeg

İTTİFAK ÇAĞRISI İYİ PARTİ’Yİ DE KAPSIYOR

Bugün partisinin grup toplantısında önemli bir çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘İnşallah Türkiye Yüzyılı destanını Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacak, gelecek nesillere armağan edeceğiz. Ülkesinin ve milletinin bekası, istiklali ve istikbali uğruna verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen herkese Cumhur İttifakı’nın kapısının, tabii ortaklarımızın da rızası şartıyla açık olduğunu belirtmek isterim.’ demişti. Toplantının ardından Meclis’ten ayrılırken gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Erdoğan, kendisine yöneltilen ‘Cumhur İttifakı’na yeni partilerin katılması söz konusu olur mu? Bir çağrınız oldu. Bu İYİ Parti’ye mi yönelikti?’ sorusuna ise ‘Katılmak isteyen herkese kapımız açık. İYİ Parti’de olabilir. Zaten diğerleri Cumhur İttifakı’nda belli. Ne kadar katılım güçlü olursa, ülkemizin menfaatine de o denli hayırlı olur.’ yanıtını verdi.

ak-parti-iyi-parti-ittifak-aciklamalari-cumhurbaskani-erdogan-cagri-yapti-aksener-den-yanit-geldi.jpg

AKŞENER’DEN İTTİFAK YANITI

İYİ Parti olarak 2024 Yerel Seçimleri’ne 81 ilden kendi çıkardıkları adaylarla gireceklerini sık sık ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı MERAL Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü ittifak çıkışına yanıt geldi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Akşener, ‘İttifak siyasetinin derinleştirdiği kutuplaşma, ülkemize zarar veriyor Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gelin, siz de bizim gibi 81 ilde kendi adaylarınızla seçime girin. Türk siyaseti normalleşsin, kazanan milletimiz olsun.’ ifadelerini kullandı.