AK Parti'de İstanbul için 4 aday var! Ekrem İmamoğlu’nun rakibi kim olacak?

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı merakla bekleniyor. iddiaya göre AK Parti'de başkanlık için öne çıkan 4 isim var. peki Ekrem İmamoğlu’nun İBB’de rakibi kim olacak?

AK Parti'de İstanbul için 4 aday var! Ekrem İmamoğlu’nun rakibi kim olacak?

Yerel seçimlere doğru geri sayım devam ederken AK Parti'nin İBB adayı merak konusu oldu. CHP'li ikram İmamoğlu Geçtiğimiz günlerde aday olacağını duyurmuştu. AK Parti'de ise İstanbul için öne çıkan 4 isim birden var. Eski çevre ve şehircilik bakanı Murat kurum, eski ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve sağlık bakanı Fahrettin koca bu isimler.

SOKAK SOKAK GEZMEYE BAŞLADILAR

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre ismi öne çıkanlardan Sağlık Bakanı Fahrettin koca şu anda bakanlığa devam etmek istediğini söyledi ve böyle bir gündeminin olmadığını dile getirdi. Potansiyel adaylar olan Göksu kurum ve Karaismailoğlu ise kamuoyu oluşturmak için sokak sokak gezmeye başladı. Yani bu üç isim birden İBB’ye talip oldu.

EKİP ÇATIŞMASI OLUR MU?

Yeni Şafak gazetesindeki habere göre AK Parti'de 3 ismin birden sokakta kamuoyu araştırması yapmaya başlaması parti içinde bir aday olma yarışına sahne oluyor. Bu durumda ekipler çatışmasının çıkması da olası gibi görünüyor. Yeni Şafak'tan Ersin Çelik konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Potansiyel adayların ekipleri gayet tabii işlerini yapıyorlar. Öne çıkma, gündeme gelme ve konuşulma çabaları rekabeti de beraberinde getiriyor. Fakat rekabet ortamı bir süre sonra 'adaycılık' kamplaşmasına dönüşebilir. Bunu gözlemliyorum." ifadelerini kullandı.