AK Parti’den DSP’ye ziyaret! Açıklamalar peş peşe geldi

AK Parti, DSP’ye ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretin ardından AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’dan açıklamalar geldi. Yıldırım, ‘Bu seçimde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük’ dedi.

AK Parti’den DSP’ye ziyaret! Açıklamalar peş peşe geldi

Millet İttifakı ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dün ziyaret edilen DSP’ye bugün AK Parti’den ziyaret gerçekleştirildi. 14 Mayıs’a doğru siyaset gündemindeki hareketlilik devam ederken DSP’ye yapılan ziyaretin ardından AK Parti ve DSP cephesinden peş peşe açıklamalar geldi. Söz konusu ziyaret AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından gerçekleştirildi. İşte AK Parti’nin DSP ziyareti sonrası yapılan açıklamalardan öne çıkan başlıklar…

AK PARTİ’DEN DSP ZİYARETİ

Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandığa gidiyor. Seçim süreci devam ederken siyaset gündemi de bir hayli hareketli. Seçim gündeminin devam ettiği günlerde dün Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği DSP’ye bugün AK Parti’den bir ziyaret gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Demokratik Sol Partisi (DSP) Genel Merkezi’ne gitti.

‘TEKLİFİMİZİ İLETTİK’

Ziyaretin ardından AK Parti ve DSP’den açıklamalar geldi. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, ‘Bu seçimde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük. Teklifimizi ilettik. Kendileri değerlendirecek ve ona göre hareket edeceğiz.’ dedi. Bir açıklama da DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’dan geldi. Aksakal, ‘Başkanlık kurulumuzu toplantıya çağırdık. Toplantıdan sonra düşüncelerimizi bildireceğiz. Ardından AK Parti Genel Merkezi’ni ziyaret edeceğiz.’ dedi.

ak-partiden-dsp-ye-ziyaret-aciklamalar-pes-pese-geldi.jpg

KILIÇDAROĞLU DA ZİYARET ETMİŞTİ

Öte yandan dün Millet İttifakı ortak Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da DSP’ye bir ziyaret gerçekleştirilmişti. Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, ‘Cumhuriyetimizin yüz yıllık geçmişi ile hesaplaşma hayalleri kuranlara DSP elbette ki Türk milletinin hassasiyetiyle gerektiği karşılığı her zaman vermiştir. Ben de Sayın CHP Genel Başkanımıza çıktığı yolda hayırlı, başarılı sonuçlar elde etmesini temenni ediyorum.’ ifadelerini kullanmıştı.