Bomba kulis: Ekrem İmamoğlu bugün İBB Başkan adaylığını açıklayacak

CHP’de genel seçimler sonrasında değişim çağrıları yapan isimlerden olan Ekrem İmamoğlu bugün önemli bir açıklama yapacak. Peki Ekrem İmamoğlu ne açıklayacak? Bomba kulis bilgisini gazeteci Abdülkadir Selvi yazdı.

Bomba kulis: Ekrem İmamoğlu bugün İBB Başkan adaylığını açıklayacak

CHP'de genel seçimlerin ardından değişim çağrıları başlamıştı. İBB başkanı Ekrem İmamoğlu da bu çağrıların öncülüğünü yapmıştı. Krem İmamoğlu, İstanbul ilçe kongrelerinde beklediği çoğunluğu yakalayamadı. Gazeteci Abdülkadir Selvi, İmamoğlu ile ilgili Bomba kulis bilgisini yazdı. Ekrem İmamoğlu bugün İBB başkan adayı olduğunu duyuracak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'de liderlik kavgasını şimdilik sonlandırıyor. Değişim isteyen ancak istediğini tam olarak alamayan Ekrem İmamoğlu, bugün saat 12;00'de düzenleyeceği basın toplantısıyla Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden İBB Başkan adayı olduğunu duyuracak.

EKREM İMAMOĞLU İLE İLGİLİ BOMBA KULİS

Hürriyet Gazetesi yazarı gazeteci Abdülkadir Selvi Ekrem İmamoğlu ile ilgili bomba kuruluş bilgisini bugün köşe yazısına taşıdı. Ekrem İmamoğlu’nun Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıklayacağını belirten Abdülkadir Selvi, CHP'de taşların yerine oturmadığını suların durulmadığını dile getirdi. İmamoğlu'nun ilçe kongrelerinde beklediği sonucu alamadığını ve kongrelerin Kemal Kılıçdaroğlu lehine sonuçlandığını belirten Abdülkadir Selvi, şu anda Ekrem İmamoğlu’nun tek bir hedefi olduğunu söyledi.

ASIL HEDEFİ CUMHURBAŞKANLIĞI

İBB büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun asıl hedefinin Cumhurbaşkanlığı olduğunun bilindiğini belirten Abdülkadir Selvi, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’da seçimleri kazandığı günden bu yana tek hedefi var cumhurbaşkanı olmak. Cumhurbaşkanı olmak için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı büyük bir güç olarak görüyor. Hem siyasi hem ekonomik olarak. O nedenle 'CHP’nin başında güvendiğim bir isim olsun. 2028’de ise cumhurbaşkanlığına aday olayım' diye düşünüyor.".