Bu yıl yerel seçim olacak mı? 2023 seçimlerinde yerel seçim var mı?

Bu yıl yerel seçimler yapılacak mı? 2023 yılında yerel seçi var mı? Yerel ve genel seçimler aynı anda mı olacak?

Bu yıl yerel seçim olacak mı? 2023 seçimlerinde yerel seçim var mı?

Bu yıl yerel seçim olacak mı? 2023 seçimlerinde yerel seçim var mı? 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili adayı seçimleri için artık neredeyse 1 ay kaldı! Günden güne seçimler yaklaşırken; tarafların birbirleri arasındaki rekabet giderek artıyor! Yapılacak olan genel seçimlerin yanı sıra yerel seçimlerin olup olmayacağı da merak edilmeye başladı Peki, 2023 yılında yerel seçimler yapılacak mı?

YSK tarafından geçtiğimiz günlerde resmi olarak başlatılan seçim süreci, hız kesmeden devam ediyor. Partiler tarafından çıkarılacak milletvekili adayları teker teker açıklanmaya devam ediyor. Yakın zamanda Ak Parti grubundan milletvekili adayları da belli olacak!

sandik.png

AYNI YIL OLACAK MI?

En son yapılan genel seçimler 24 Haziran 2018 tarihinde, yerel seçimler de 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilmişti. Bu yıl gerçekleşecek seçimler de Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri yapılacak. Yerel seçimlerinse 2024 yılında yapılması planlanıyor.

SANDIK KURULMAYACAK

YSK seçim hakkında bir konuya daha açıklık getirdi. YSK yaptığı açıklamada; nüfusu 9 ya da daha az olan köylere sandık konulmayacağını ve oy kullanmak isteyen vatandaşların; yakınlarında oy kullanılacak olan başka bir köye gidebileceği belirtildi.