Çanakkale yangını sonrası akıllarda tek soru: CHP'li belediye başkanı nerede?

Çanakkale'de 22 Ağustos tarihinde başlayan orman yangını binlerce hektar ormanı kül etti. Türkiye Çanakkale yangını için seferber olurken CHP'li başkanın nerede olduğu merak konusu oldu.

Çanakkale yangını sonrası akıllarda tek soru: CHP'li belediye başkanı nerede?

Çanakkale'de 22 Ağustos tarihinde çıkan ve fırtınanın da etkisiyle büyüyen orman yangını, tam 48 saat sonunda güçlükle söndürüldü. Ekiplerin ve vatandaşların dayanışması ile zorlukla kontrol altına alınan orman yangını sırasında CHP'li belediye başkanı Ülgür Gökhan'ın nerede olduğu merak konusu oldu. ABD'de tatilde olduğu öne sürülen Belediye Başkanı sadece tweet atmakla yetindi. Bunun üzerine belediye başkanına sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

Amerika'da tatilde olduğu iddia edildi

Çanakkale'de yangının başladığı gün Amerika'da San Francisco’da tatilde olduğu iddia edilen belediye başkanı Ülgür Gökhan, yerine vekalet etmesi için başkan vekili İrfan Mutluay’ı bıraktı. Mutluay belediye başkanının nerede olduğunu açıklamaktan çekinirken yaptığı açıklamada, "Yangın için tüm ekiplerimizle teyakkuzdaydık. Başkanlık görevine vekâleten baktım. Başkanın nerede olduğunu biliyordum. Kendisi gerekli açıklamayı yapacaktır" dedi.