CHP Ankara İl Başkanı seçim sonuçları belli oldu! Yeni il başkanının ismi açıklandı

Bugün gerçekleştirilen CHP Ankara İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi’nin seçim sonuçları belli oldu. Kongrede iki aday başkanlık için yarıştı. Ümit Erkol ile Sercan Çığgın’ın yarıştığı kongrede yeni il başkanının ismi belli oldu.

CHP Ankara İl Başkanı seçim sonuçları belli oldu! Yeni il başkanının ismi açıklandı

CHP’de tüm gözler bugün gerçekleştirilen Ankara İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi’ndeydi. Önümüzdeki haftalarda yapılacak olan 38. Olağan Kurultay öncesinde yapılan CHP Ankara İl Başkanlığı seçimi için gözler bugün Başkent’e çevrilmişti. Kongrede Ankara İl Başkanlığı için iki isim aday çıktı. Bu isimlerden birisi Ümit Erkol diğeri ise Sercan Çığgın oldu. Oylama sonucunda yeni başkanın ismi açıklandı. 340 delegenin oyunu alan Ümit Erkol yeni il başkanı seçildi.

ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ DA KATILDI

CHP’nin Ankara İl Başkanlığı Kongresi’ne Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş d katıldı. Kongrede açıklamalarda bulunan ABB Başkanı Yavaş, yaklaşan yerel seçimlere değindi ve ‘Göreve geldiğimiz andan Ankara’da kirli siyaseti ortadan kaldırdık. Ama görüyoruz ki seçim yaklaştıkça karalamalara başladılar. Biz bunlara karşı efsunluyuz, alışkınız. Vız gelip tırıs gidecekler. Attıkları iftiralara kendileri bulaşacaklar.’ dedi.

ÖZGÜR ÖZEL MERSİN KONGRESİ’NE KATILDI

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen CHP Ankara İl Başkanlığı’nın 38 Olağan Kongresi’ne Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkan adayı Örsan Öymen ve CHP Milletvekilleri katılım gösterdi. CHP’nin İzmir ve Konya il kongrelerine katılım gösteren CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel ise Ankara İl Kongresi’nde yer almadı. Özel, kongrenin yapıldığı aynı saatlerde gerçekleşen Mersin Kongresi’nde yer aldı.

chp-ankara-il-baskani-secim-sonuclari-belli-oldu-yeni-il-baskaninin-ismi-aciklandi.jpg

YENİ İL BAŞKANI ÜMİT ERKOL OLDU

İki adayın yarıştığı kongrede seçim sonuçları belli oldu. Ümit Erkol ile Sercan Çığgın’ın aday olduğu kongrede en çok oyu alan isim Ümit Erkol oldu. Kongrede, 340 delegenin oyunu alan Ümit Erkol yeni il başkanı seçildi. Diğer aday Sercan Çığgın ise 241 oyda kaldı.