CHP’de taşlar yerinden oynuyor! İBB Başkan adayı İmamoğlu yerine Sarıgül olacak iddiası

Seçim sürecinin ardından CHP’deki tüm gelişmeler yakından takip edilirken ‘değişim’ çağrısı yapılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu çağrının ardından MYK’da değişikliğe gitmesi ancak istifa çağrılarını gündemine almaması tepki çekmişti.

CHP’de taşlar yerinden oynuyor! İBB Başkan adayı İmamoğlu yerine Sarıgül olacak iddiası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 seçimlerinin ardından ‘değişim’ çağrısıyla gündem olmuş ve sık sık bu çağrısını yinelemişti. İmamoğlu’nun ‘değişim’ çağrısının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile arasının açıldığı ve ikili arasında iplerin tamamen koptuğu iddiaları gündeme geldi. Tüm bu yaşananların ardından yakın çevresinden Kılıçdaroğlu’na yerel seçimler için şaşırtan bir öneri geldiği öne sürüldü.

KULİSLER KAYNIYOR

2023 seçimlerinin ardından CHP'de taşlar yerinden oynuyor. CHP liderine gelen istifa çağrıları gündemdeki yerini korurken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da seçimin ardından ‘değişim’ çağrısı gelmişti. Değişimin gerekli olduğunu sık sık vurgulayan İmamoğlu, elini taşın altına koymaya hazır olduğunu belirtti. Seçimin ardından yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı İmamoğlu’nun arasının açıldığı ve ikili arasında iplerin tamamen koptuğu iddia edildi. Kulisler bu iddialarla kaynarken gündeme gelen ve herkesi şoke eden bir başka iddia da 2024 yerel seçimleri ile ilgili oldu.

chp-de-taslar-yerinden-oynuyor-ibb-baskan-adayi-imamoglu-yerine-sarigul-olacak-iddiasi.jpeg

İBB BAŞKAN ADAYI MUSTAFA SARIGÜL OLACAK İDDİASI

Seçimin ardından sık sık ‘değişim’ mesajı veren İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanı olmak istediği iddia edilirken Ankara kulislerinde büyük yankı uyandıran bir başka iddia ise 2024 yerel seçimleri ile ilgili oldu. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyaset gündemini hareketlendirecek yeni bir iddia kulislerde dolaşmaya başladı. İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında iplerin tamamen koptuğu ve tüm bu gelişmelerin ardından yakın çevresinin Kılıçdaroğlu’na 2024 yerel seçimlerinde İmamoğlu’nun yerine İBB Başkan adayı olarak Mustafa Sarıgül’ü göstermesi konusunda öneriler sunduğu iddia edildi.