CHP’li Onursal Adıgüzel görevden alındı

2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri gündemi Türkiye’nin ve siyasetin ana manşeti olmaya devam ediyor. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından siyaset gündemi bir hayli yoğun.

CHP’li Onursal Adıgüzel görevden alındı

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylarının yeterli oyu alamaması sonucunda seçim ikinci tura kaldı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığını ve seçimin ikinci turunun 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Gündem seçimler olmaya devam ederken CHP kanadında bir son dakika gelişmesi yaşandı. CHP’li Onursal Adıgüzel görevden alındı. İşte tüm detaylar…

SİYASETTE GÜNDEM SEÇİM

Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar günü saat 08.0017.00 arasında sandığa gitti ve oyunu kullandu. Saat 17.00 itibariyle oy kullanma işlemi sona erdi ve sandıklar kapandı. Oy sayma işleminin başlamasıyla nefesler tutuldu ve sandıktan çıkacak sonuçlar merakla beklenmeye başlandı. YKS Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarına ilişkin son durumu paylaştı ve Cumhurbaşkanı adaylarının yeterli oyu alamaması sebebiyle seçimin ikinci tura kaldığını duyurdu. Seçimin ikinci tura kalmasının ardından siyaset gündemi yeniden hareketlendi. Cumhurbaşkanı adaylarından ve siyasilerden peş peşe açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turu 28 Mayıs tarihinde yapılacak.

CHP’Lİ ONURSAL ADIGÜZEL ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı kanadında veri akışının tıkandığı ve bu sebeple de eleştiriler geldiği iddia edildi. Veri akşında tıkanıklık yaşandığı iddialarının ardından sosyal medya üzerinde pek çok eleştiri yer aldı. Bu eleştirilere sosyal medya üzerinden yanıt veren CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, ‘Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesin erişimine açık bir seçim sonuç ekranı yayınlamayı hiçbir zaman taahhüt etmedik.’ dedi.

GÖREVDEN ALINDI

Onursal Adıgüzel’in bu açıklamasından saatler sonra CHP kanadında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Gazeteci İsmail Saymaz, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li Onursal Adıgüzel’i görevden aldığını duyurdu.

chp-li-onursal-adiguzel-gorevden-alindi.jpg

ONURSAL ADIGÜZEL İSTİFASINI AÇIKLADI

CHP’de yaşanan hareketlilik sosyal medyanın da gündemine yerleşti. Aradan geçen kısa bir süre sonra Onursal Adıgüzel de ayrılık haberini doğruladı. Sosyal medya hesabından istifasını açıklayan CHP’li Adıgüzel, ‘Kamuoyunda oluşan olumsuz kanaat nedeniyle, seçim akşamı sistemlerimiz çalışmasına ve hiçbir teknik aksaklık yaşanmamasına rağmen, Genel Başkanımız Sayın kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecine zarar vermemek adına 2018 yılından bu yana sürdürdüğüm görevimden ayrılıyorum.’ ifadelerini kullandı.