CHP Milletvekili Toprak: Erdoğan, en geniş katılımla yeni sivil anayasa yapma çağrısına kapıyı kendisi kapattı!

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık gelişmeleri değerlendirdi.

CHP Milletvekili Toprak: Erdoğan, en geniş katılımla yeni sivil anayasa yapma çağrısına kapıyı kendisi kapattı!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, medya ile paylaştığı haftalık değerlendirme raporunda, CB Erdoğan, TBMM’de en geniş katılımla yeni sivil anayasa yapma çağrısına ‘parlamenter sisteme dönüş yok’ diyerek kapıyı kendisi kapattı, dedi.

CHP Milletvekili Toprak şöyle devam etti:

"TBMM’nin yeni yasama yılı açılışında konuşan CB Erdoğan; ‘ağır bir metal ve mental yorgunluk’ içinde olduğunu, topluma söyleyecek yeni bir şeyin yanı sıra ortaya atabileceği bir çılgın projesinin olmadığını, siyaseten tükenişe ve inişe geçtiğini, açık şekilde sergiledi. TBMM’de en geniş katılımla yeni sivil anayasa yapma çağrısına ‘parlamenter sisteme dönüş yok’ diyerek en baştan kapıyı kendisi kapattı!

Söylediklerinin hiçbir inandırıcılığının ve toplumda karşılığının olmadığının bilincinde ve farkında olan CB Erdoğan’ın konuşma metinleri artık birbirinin kopyası haline dönüştü.

Altı yıldır raflarda tozlandırdığı Paris İklim Anlaşması’nı Glasgow’da Biden ile aynı masada kendisine yer bulabilmek için hızla meclise gönderip ardından da ‘Yeşil Devrim’ başlatma iddiasında bulunmasının samimiyetsizliğinin en büyük kanıtı, her gün resmi gazetede kendi imzasıyla yayınladığı kamuya ait taşınmaz satışları ve imara açma kararları. Yatay mimariye geçiş çağrıları yaparken çok katlı dikey yapılaşmaya onay veren imzalarıyla rant sevdasından vazgeçmediğini açığa vuruyor.

AK Parti ve ittifak ortağı dışında tüm partilerin güçlendirilmiş parlamenter sistemden yana olduğunu bildiği halde, bununla ilgili açıklamasında ‘Parlamenter sisteme dönüş söz konusu değil diyen CB Erdoğan, mecliste en geniş katılımla yeni anayasa çağrısı yapmasının karşılığının olmadığını kendisi de biliyor.

Hem tek adam sisteminden geri adım atmayacağını ilan edip hem de yeni sivil anayasa için katılım ve uzlaşı çağrısı yapmak, ülke gündemini gereksiz yere meşgul etmekten öte bir şey değil. Konuşmasında Afrika’daki açlık sorununa değinen kendi ülkesindeki açlık sorununa kafa yormayan bir Cumhurbaşkanının gerçeklerin ne kadar farkında ya da bilincinde olduğunu sorgulamak zorunluluğu görmezden gelinebilir mi? Kendileri dışında kimsenin insanların giyimi kuşamıyla, inancıyla, yaşam tercihleri ve yaşam tarzlarıyla sorunu yok.

Aksine demokrasinin, adaletsizliğin, hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engellerin kaldırılması, insanlarımızın barış ve huzur içinde yaşaması, refahı ve ülkenin zenginliklerini adil ve eşit şekilde paylaşmasının önünde sorun var. Bu sorunların, engellerin sorumlusu herkesi hain-terörist gören bu iktidar!

Bu iktidarın gitmesiyle, buradan nemalanan nefsinin esiri olmuş küçük ve dar bir grup dışında, hiç kimsenin kaybedeceği bir şey yok.

Tam tersine iktidar değişikliğiyle ülkenin önünde açılacak aydınlık yolda hangi inanç, köken, yaşam tarzından olursak olalım hepimizi bekleyen güzel, mutlu, müreffeh, özgür, onurlu, dayanışmayı ve paylaşmayı seven insanların her alanda kazanımlarını daha da büyütüp ileriye taşıyacağı bir Türkiye var!"