CHP'de kazan yeniden kaynıyor! Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel anlaştı mı?

CHP'de sular bir türlü Durulmuyor. Ekrem İmamoğlu Dün bir basın toplantısı düzenleyerek adaylık sinyali vermişti. Bu gelişmenin ardından Özgür özel ve Ekrem İmamoğlu arasında bir anlaşma yapıldığı iddia edildi.

CHP'de kazan yeniden kaynıyor! Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel anlaştı mı?

CHP'de kaybedilen genel seçimlerin ardından değişim çağrıları devam ederken sular Durulmuyor. Dün CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu bir basın toplantısı düzenlemiş yerel seçimler için adaylık sinyali vermişti. Bu açıklama sonrasında yeni iddialarda gündeme gelmeye başladı. Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu arasında bir anlaşma olduğu öne sürülürken ağustos ayı içinde Özgür Özel'in genel başkan adaylığını açıklayacağı iddia edildi. Bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu arasında Ankara'da bir görüşme yapılacak. Görüşmenin ardından yapılacak açıklamayı ise merakla bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu dün bir basın toplantısı gerçekleştirerek 2024 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için adaylık sinyali verdi. Hemen ardından Bolu belediye başkanı Tanju Özcan tepki gösterdi. Tanju Özcan yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu’nun bu açıklaması sonrası Özgür Özel'in CHP Genel Başkan Adayı olmasını beklediğini söyledi. Bir iddiada tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel’den geldi. Gürel, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu arasında anlaşma olduğunu belirterek Ağustos ayında Özgür Özel'in adaylık açıklaması yapmasını beklediklerini söyledi.

EKREM İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu Dün bir basın toplantısı düzenleyerek İstanbul için yeniden yola çıkacağını söylemişti. Geçtiğimiz günlerde CHP'den ihraç edilen Bolu belediye başkanı Tanju Özcan ise bu açıklamaya katıldığı doğru yorum programında tepki gösterdi.

Tanju Özcan açıklamasında, Ekrem İmamoğlu’nun Mehter Takımı gibi bir ileri iki geri gittiğini belirterek 30 dakika boyunca dinlediğini fakat CHP genel başkanlığına mı yoksa İstanbul'a mı aday olduğunu anlamadığını söyledi. Halkın CHP'de değişim beklediğini belirten Tanju Özcan, bunun gerçekleşmemesi durumunda Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçimlerde hiçbir şansının olmayacağını da sözlerine ekledi.

Tanju Özcan'ın başka bir iddiası daha vardı. Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasında CHP grup başkanı Özgür Özel'i değişim için işaret ettiğini belirten Tanju Özcan, bugünkü açıklama sonrasında Özgür Özel'in aday olarak çıkmasını beklediğini dile getirdi.

KULİS BİLGİSİNİ AÇIKLADI

Tanju Özcan’ın bu açıklamaları sonrası tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel’den de önemli iddialar geldi. Gürel Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel arasında bir mutabakat olduğunu belirterek ilçe kongrelerinin bitmesinin ardından ilk kongrelerinden hemen önce Özgür Özel'in adı ayrıt açıklaması yapacağını öne sürdü.