CHP'de yarış kızışıyor! Bir isim daha genel başkan adaylığını açıkladı

CHP'de genel başkanlık yarışı her geçen gün kızışıyor. Seçim sonrası başlayan değişim tartışmaları ile birlikte Özgür Özel Geçtiğimiz günlerde başkanlığını açıklamıştı. Hemen ardından Örsan Öymen de genel başkan adayı olduğunu duyurmuştu.

CHP'de yarış kızışıyor! Bir isim daha genel başkan adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kaybedilen genel seçimlerin ardından değişim çağrıları başlamıştı. son günlerde değişim tartışmaları devam ederken ilk olarak Özgür Özel CHP genel başkanlığına adaylığını duyurmuştu. hemen ardından Örsan Öymen'de aday olduğunu açıkladı. CHP Genel Başkanlığı yarışına bir aday daha katıldı.

CHP'de bir isim daha başkan adayı

CHP'nin 4-5 Kasım tarihlerinde 38 olağan genel kurultayı yapılacak. genel başkanlık için bugüne kadar Özgür Özel ve Örsan Öymen adaylıklarını duyurmuştu. Kurultayı öncesi CHP'de bir isim daha adaylığını açıkladı. yazar Ünal Karahasan Parti Genel merkezinde bir basın toplantısı yaparak CHP genel başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

CHP genel başkanlığına adaylığını duyuran Karahasan şu ifadeleri kullandı:

“38'inci kurultayımızda genel başkanlık organının kaldırılarak, genel sekreterlik yaklaşımına geçilmesini önermeye geldim. Hepimiz birlikte çok şey başarabiliriz; birleşik özne olunmasını önermeye, tartıştırmaya, anlatmaya, anlamaya geldim.” diyen Karahasan, “CHP genel başkanlığını genel sekreterliğe dönüştürerek, örgüt tabanının ve örgüt organlarının aşağıdan yukarıya birleşik özne yaklaşımı ile onarılmasını, Türkiye'ye böyle bir yöntemin önerilmesini, dünya siyasal tarihinde yeni bir çığır açılmasını sağlamaya, belki bugün genel başkan adaylığı açıklamaya; ama özü itibarı ile CHP genel sekreterliğini inşa etmeye ve orada hizmet etmeye aday olmaya geldim.”.