CHP'den Ekrem İmamoğlu'nun adaylık açıklamasına ilk tepki geldi

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu bugün yaptığı basın toplantısında 2024 Mart seçimleri için adaylık sinyali verdi. CHP Genel Merkezi Ekrem İmamoğlu’nun bu açıklaması sonrası ilk tepkiyi verdi.

CHP'den Ekrem İmamoğlu'nun adaylık açıklamasına ilk tepki geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu bugün bir basın toplantısı düzenleyerek 2024 yerel seçimlerine dair açıklamalar yaptı. İstanbul için yeniden yola çıkacağını söyleyen Ekrem İmamoğlu net olarak adaylık kelimesini kullanmasa da aday olacağının sinyalini verdiği.

Bu açıklamaların ardından Ekrem İmamoğlu'na CHP'den nasıl tepki geleceği de merak konusu olmuştu. CHP adına ilk tepki Parti sözcüsü Faik Öztırak'tan geldi.

Genel başkanın dediğini yapmış oldu

CHP genel merkezinden Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları ile ilgili ilk tepki geldi. CHP sözcüsü Faik Öztırak değişim çağrılarına ilişkin yaptığı açıklamada seçimlerin ardından MYK'nın değiştiğini belirterek ilk etapta istifaların geldiğini sorumluluk almaya devam edeceklerini söyledi.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları ile ilgili de konuşan CHP sözcüsü Faik Öztırak, "Genel Başkan'ın söylediğini yapmış oldu. Belediye Başkanlarının başkanlıklarına devam etmesi gerektiğini söylemişti genel başkan. Gemiyi hep birlikte sağ salim limana ulaştıracağız." dedi.