CHP’den Meclis’e olağanüstü toplantı çağrısı

CHP grubu ÖTV zamlarından dolayı Meclis’i olağanüstü toplantıya çağıracak.

CHP’den Meclis’e olağanüstü toplantı çağrısı

CHP’den Meclis’e olağanüstü toplantı çağrısı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) zamların uygulanmadan önce Meclis’in tatile girdiğine dikkat çekerek bazı ifadeler kullandı ve Meclis’i olağanüstü toplantıya çağıracaklarını açıkladı.

Muhalefet gündemine konutlarda kullanılan doğal gaza 3 kat zam uygulanması ve seçim öncesinde 20 lira olan benzin fiyatını 35, 19 lira olan bir litre mazot fiyatını ise 33 liraya çıkması yer alıyor. ÖTV oranlarına uygulanan zam, her kalemde satış fiyatlarına etki etmeye devam ederken; Öztrak konu hakkında akaryakıta uygulanan ÖTV zamlarının en azından toplu taşıma taşıma ücretlerine yansımaması için belediyelerin akaryakıtları zamsız bir şekilde alabilmesini sağlayabilmek için Meclis’e teklif sunacak.

meclis.png

ZAMDAN ÖNCE TATİL

Meclis ÖTV zamları uygulamaya geçmeden tatile girdiği için, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak şu ifadeleri kullandı:

“Milletin vekilleri bu sorunu konuşmasın, ekonomik soykırım yüzünden Milletin hakkını savunmasın diye Meclisi tatile soktular. Hem de ÖTV zamlarından hemen önce. Türkiye’nin mutfakları yangın yerine dönmüşken; vatandaşımız sıkıntılarını şok derece hissederken millet iradesinin tecelligahı TBMM tatil yapamaz. Halkımız kendilerini rahatlatacak yeni düzenlemeleri bekliyor.”