CHP'li Ekrem İmamoğlu’ndan ittifak sinyali geldi

Yerel seçimlere kısa bir süre kala İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da ittifak sinyali geldi. Ekrem İmamoğlu, yeni buluşmaların olabileceğini söyledi.

CHP'li Ekrem İmamoğlu’ndan ittifak sinyali geldi

Yerel seçimlere doğru geri sayım devam ederken CHP'de geçtiğiniz günlerde olağan Kurultay yapılmış ve genel başkan değişmişti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun güvenoyu olamadığı kurultayda yeni gelen başkan Özgür Özel oldu. Bugün Ekrem İmamoğlu’ndan da değişim sonrası ittifak sinyali geldi. Peki CHP yerel seçimlerde ittifak yapacak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu Birgül bugün yaptığı açıklamada ittifak için hala kapılarının açık olduğunu söyledi. Bu konuda Özgür Özel ile de aynı düşüncede olduklarını söyleyen Ekrem İmamoğlu, kendisinin de diyaloğa ve irtibata açık birisi olduğunu dile getirdi.

Yeni Buluşmalar Olabilir

CHP'li Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada yerel seçimler öncesi yeni buluşmalar olabileceğini söyledi. Ancak bu buluşmaların hangi partilerle olabileceği konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

Geçtiğimiz günlerde Özgür Özel'de benzer açıklamalarda bulunmuş yerel seçimlerde her yerde olmasa da bazı bölgelerde ittifak yapmaya açık olduklarını söylemişti.