CHP'nin 31 Mart parolası belli oldu

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP il, ilçe ve Büyükşehir belediye başkanlarını topladı. Toplantıda yerel seçimler için yol haritası çizildi.

CHP'nin 31 Mart parolası belli oldu

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içi gizli toplantı iddiaları sonrasında ilk kez il ilçe ve Büyükşehir belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Krizin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu da ilk kez buluşmuş oldu. Yapılan toplantıda yerel seçimlere ilişkin hazırlıklar ele alındı. Kemal Kılıçdaroğlu belediye başkanlarına, yerel seçim hazırlıklarının ittifak olmayacak gibi yapılması talimatını verdi. Yani CHP 31 Mart seçimleri için müstakil yol stratejisi izlemeye başlıyor.

CHP’de, Ekrem İmamoğlu yönetiminde değişim talep eden grubun toplantısı geçtiğimiz günlerde başına sızmıştı. Gizli toplantı gerilimi devam ederken CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün il ilçe ve Büyükşehir belediye başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda ayrıca Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu gizli toplantı iddiaları sonrası ilk kez görüşmüş oldu.

chp-1.jpg

CHP MÜSTAKİL YOL STRATEJİSİ İZLEYECEK

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il ilçe ve Büyükşehir belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda yerel seçimler için hazırlığın startını verdi.

Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına, ittifak olmayacak gibi hazırlık yapmaları talimatı verdiği öğrenildi. Yani CHP yerel seçimlere kendi adayı ile tek başına girmeye hazırlanıyor.

36 BELEDİYE BAŞKANI TOPLANTIYA KATILMADI

Diğer yandan yerel seçimler için hazırlıkların başladığı toplantıya 36 belediye başkanının mazeret bildirerek katılmadığı öğrenildi. Girişte gazetecilerin sorularını da cevap vermeyen Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı salonunda konuşma yaptı. Toplantı öncesi Adana Büyükşehir belediye başkanı Zeydan Karalar gazetecilerin soruları üzerine parti içi gizli toplantı iddialarına yanıt verdi. Bütün sorunları partinin aşacağını söyleyen Zeydan Karalar, Türkiye’nin de bütün sorunları aşacağını bunun öncüsünün CHP olacağını dile getirdi.