CHP'nin yeni genel başkanı yarın belli oluyor

CHP'de Kurultay için sadece saatler kaldı. Yarın itibarıyla CHP'nin yeni genel başkanı belli olacak.

CHP'nin yeni genel başkanı yarın belli oluyor

CHP'nin yarın ve pazar günü yapılacak kurultayı için heyecan dorukta. Cumhuriyetin kuruluşu ile aynı yılda kurulan ve 100 yaşını kutlayan CHP'de bugüne kadar 19 olağanüstü olmak üzere 56 Kurultay gerçekleşti. CHP'nin olan kurultayı 4-5 Kasım tarihinde yapılacak. Ankara spor salonunda gerçekleşecek olan kurultayda yeni Genel Başkan da seçilecek.

EKREM İMAMOĞLU DİVAN BAŞKANLIĞI YAPACAK

CHP'nin kurultayında Ekrem İmamoğlu Divan Başkanlığı yapacak. Başkanlık yarışı ise 13 yıldır genel başkanlık koltuğunda oturan Kemal Kılıçdaroğlu ve Manisa milletvekili Özgür Özel arasında olacak.

1368 kurultayı delegesinin oy kullanacağı kurultayda yeni genel başkan ve PM üyeleri de belirlenecek.

CHP genel başkanlığına aday olabilmek için 65 Parti meclis üyeliğine aday olabilmek için ise 10 delegenin imzası aranıyor.

CHP genel başkanlığı için aday olan isimler Kurultay öncesinde delegelerin desteğini alabilmek için yoğun bir tempoya girmişti. Özgür Özel İstanbul il başkanı Özgür Çelik ile görüşme gerçekleştirirken Çelik yaptığı açıklamada İstanbul delegesinin 185'inin Özgür Özel'i destekleyeceğini duyurdu.

Ankara il başkanı Ümit Erkol ise 55 İl Başkanı ile birlikte bir açıklama yaparak Kurultay delegelerinin Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini duyurdu.

Diğer yandan Özgür Özel destek toplamak için il başkanları ile görüşmelerini sürdürüyor. Kılıçdaroğlu ise bugün Ankara'da Kurultay delegeleri ile yemekte bir araya gelecek.