Cumhur İttifakı’nda iç savaş ilk günden başladı!

Recep Tayyip Erdoğan'ın 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından Cumhur İttifakı üyeleri Külliye’de seçim zaferi pozunu verdi ancak, ardından ittifak karıştı.

Cumhur İttifakı’nda iç savaş ilk günden başladı!

Cumhur İttifakı’nda iç savaş ilk günden başladı! 14 Mayıs'ta gerçekleşen Türkiye'nin tarihi seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimini %50'nin üzerinde oy almayı başarabilen bir aday olmadığı için seçimin en yüksek oy almayı başaran 2 ismi 28 Mayıs'ta yeniden sandığa gitti. Gerçekleşen seçimlerin ardından seçimi kazanan isim yeniden Recep Tayyip Erdoğan oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre sandıktan yüksek oy oranı almayı başaran Erdoğan, önce İstanbul Kısıklı’da bulunan evinin orada halk ile bir araya geldi ardından konuşma yapmak üzere Ankara’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitti.

Balkon konuşmasını yapmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı üyelerinden parti liderlerini sahneye çıkardı. HÜDA PAR, MHP, BBP, DSP, Yeniden Refah Partisi liderleri ile birlikte sahnede yer alan 13. Cumhurbaşkanı adaylarından Sinan Oğan’ın da sahnede olması dikkat çekerken görselin paylaşılmasının ardından ittifakı karıştıracak o açıklama geldi.

guner-002.png

5 SENE SONRA ERDOĞAN’IN YERİNE

YSK’nın başlattığı seçim takviminin ardından cumhurbaşkanı adayı olabilmek için 100.000 imza kampanyasında istenen rakama ulaşamayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, son dakika kararı ile Cumhur İttifakı’na dahil olmuştu. Sahneye çıkarılan parti liderlerinin arasında yer alan Fatih Erbakan için Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner iç çatışma çıkaracak o paylaşımı sosyal medyada gündem oldu. Melih Güner’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Milli Görüş Lideri 5 yıl sonra devralacağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde!”

52.png

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner’in paylaşımı başta Ak Partili isimler olmak üzere ittifakın diğer üyeleri tarafından da oldukça eleştirildi. Gazeteci Erem Şentürk bu paylaşımı “Hadsiz, ukala, şımarık