Doğu Perinçek: Türkiye faize çalışıyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk'te  Kübra Par'ın sunduğu  AÇIK VE NET programında canlı yayın konuğu oldu.

Doğu Perinçek: Türkiye faize çalışıyor

Haber: Bora Özizmirli

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk'te  Kübra Par'ın sunduğu  AÇIK VE NET programında canlı yayın konuğu oldu.


EKONOMİDE ÇİZİLEN PEMBE TABLO TÜRKİYE GERÇEĞİNE UYMUYOR

Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmede bulunan Perinçek,"Ekonomide çizilen pembe tablo Türkiye gerçeğine uymuyor"dedi.
Türkiye ekonomisinin faize çalıştığını dikkat çeken Doğu Perinçek,Türkiye'nin çok ciddi bir gıda gıda güvenliği ile karşı karşıya kaldığını belirtti.


Doğu Perinçek şunları söyledi:


"Türkiye ekonomisini basit bir şekilde  anlamaya çalışırsak en büyük gerçek şudur: Türk milleti olarak Türkiye faize çalışıyor. Bütün Türkiye, çiftçisinden esnafından,tüketicisinden kadar, kredi kartına kadar toptan hepimiz faize çalışıyoruz. Dolayısıyla önemli ölçüde bankalara,büyük tefecilere ve dış finans merkezlerine Türkiye çalışmaktadır. Bu ortamda özellikle Türkiye'nin önümüzdeki yıllardaki gıda güvenliğı çok ciddi tehlike altındadır. 

Ben Polatlıdaydım ondan önce  Eskişehirdeydim,Mardindeydim,Diyarbakırdaydım,Amasyadaydım,Orduda ve Perşembedeydim heryerde bütün çiftçimiz büyük borç batağı içerisinde. 

Çiftçilerimiz haciz tehditi ile karşı karşıya,banka terörü ve aynı zamanda DEDAŞ vs gibi elektrik dağıtımı yapan şirketlerin terörü dolayısıyla önümüzdeki yıl Türkiye çiftçisi 'ekeyim mi?,ekmeyeyim mi?,yetiştireyim mi,hayvan otlatıyım mı? 'bu sorularla yüz yüze ve bir çoğu maliyeti kurtaramadığını ekmekten,biçmekten vazgeçtiğini söylüyor. Bu Türkiye için çok ciddi bir tehdittir. Çiftçilerimizin hepsinin kapısını hacizci çalıyor,banka borçları nedeniyle çalıyor veya  elektrik dağıtım şirketleri geliyor ve  tahmin edemeyeceğimiz kadar büyük faturalar geliyor. Dolayısıyla çiftçi diyorki;' ben nasıl gübre,tohum alacam,nasıl mazotu traktörüme dolduracağım?' diyor.

Esnafta çok ciddi tehlikelerle karşı karşıya borç batağında ve dolayısıyla bu çizilen pembe tablo  Türkiye gerçeğine uymuyor ve bir sene sonra gıda güvenliği açısından tehditlerle karşı karşıya olduğumuz gözüküyor. Çok açık söyleyeyim Türkiye buradan ekonomi devrimci uygulamalarla çıkabilir. Yani çiftçi batıp iflas edeceğine bankalar batsın. Bizim kalkıp kaynaklarımızı İstanbul Kanalı'na ayıracağımıza, Anadolu'ya su götürelim. Anadolu kavruluyor ve su istiyor. Çiftçi batacağına DEDAŞ batsın, elektrik şirketleri batsın. Bankalar battığı zaman Türkiye'ye hiç bir şey olmaz. Zaten Türkiye'de 90'ın üzerinde banka var ve büyük bir banka israfı var. Bunlar 25-30'a inse Türkiye'ye hiçbirşey olmaz. Ama çiftçiler batarsa ve bir daha ekmezse ve hayvanını otlatmazsa o zaman manzara çok daha değişik olur."dedi.

 
BU PAHALILIKTAN ZİNCİR MARKETLERİ SORUMLU TUTMAK ÇOK BÜYÜK YANLIŞTIR

Pahalılıktan zincir marketlerin sorumlu tutulamayacağını belirten Doğu Perinçek, tarımda ve ekonomide sorunların çözüm yollarını sundu.

Doğu Perinçek konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bu pahalılıktan zincir marketleri sorumlu tutmak çok büyük yanlıştır. Bu ekonomimizle ilgili çok yanlış bir teşhistir. Hiç doğru değildir. Türkiye buradan bir üretim devrimiyle çıkabilir.' Üretici baş tacıdır' diyeceğiz ve faiz borçlarını çiftçimizin sileceğiz.Bakın çok açık söylüyorum onun için bankalar batabilir, hiç bir zararı yoktur. Faiz borçlarını sileceğiz, çiftçi borçlarını 1 yıl erteleyeceğiz ve anaparalarına 5 yıl taksite bağlayacağızki; çiftçi önümüzdeki yıl tarlasına tohum,gübre atabilsin,tarlasını sürebilsin. Onun için devrimci kararlarının Türkiye eşiğine gelmiştir diyorum. Aynı şekilde Türkiye'nin sanayisini güçlendirmek için Turgut Özal'da beri uygulanan Türkiye'nin kapısını ,bacasını dışarıya açan,gümrüklerini ortadan kaldıran,kamu iktisadi teşekkülerini tasfiye eden ,1980'de başlayan dünya ekonomisiyle entegrasyon denen sistemden kesinlikle vazgeçeceğiz."dedi.