DSP 14 Mayıs seçimleri için kararını verdi! İstifa rüzgarı yaşanıyor

Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı’nın peş peşe ziyaretlerde bulunduğu DSP, 14 Mayıs 2023 seçimleri için kararını verdi. Son olarak Cumhur İttifakı tarafından ziyaret edilen DSP, destekleyeceği adayı açıkladı.

DSP 14 Mayıs seçimleri için kararını verdi! İstifa rüzgarı yaşanıyor

Millet İttifakı ortak adayı ve CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği DSP’den Kılıçdaroğlu’na destek gelmemişti. Bugün AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in ziyarette bulunduğu DSP, kararını açıklayacağını bildirmişti. DSP2den beklenen açıklama geldi. Ve 14 Mayıs seçimlerinde destekleyecekleri aday duyuruldu. DSP, seçimlerde Cumhur İtitfakı’na destek verecek. Bu kararın ardından parti içi istifalar peş peşe geldi. İşte detaylar…

DSP’DEN AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti heyeti tarafından sabah saatlerinde ziyaret edilen DSP, 14 Mayıs seçimleri için kararını verdi. Demokratik Sol Partisi (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, 14 Mayıs seçimlerinde destekleyecekleri adayı açıkladı. Aksakal, ‘Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu seçimde desteklenmesi yönünde görüşümüzü oluşturduk’ dedi. Ayrıca Aksakal, seçimlere AK Parti listelerinden gireceklerinin de duyurdu.

dsp-14-mayis-secimleri-icin-kararini-verdi-istifa-ruzgari-yasaniyor.jpg

İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ

DSP’nin 14 Mayıs seçimleri için aldığı kararın ardından parti içi istifalar peş peşe geldi. Kararın ardından DSP Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Karakülçe, Onur İste ve Dilara Tambova görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

dsp-14-mayis-secimleri-icin-kararini-verdi-istifa-ruzgari-yasaniyor-001.jpg

dsp-14-mayis-secimleri-icin-kararini-verdi-istifa-ruzgari-yasaniyor-002.jpg

SOSYAL MEDYADAN ART ARDA PAYLAŞIMLAR

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifasını duyuran DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, ‘Partimizin! Bugün içinde bulunduğu durum nedeniyle; benim açımdan, doğrultu tutarlılığı taşımayacağı inancımdan dolayı; yaklaşık 5 dönemdir, büyük bir gurur ve özveriyle sürdürmüş olduğum DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunmaktayım.’ ifadelerine yer verdi. Sosyal medyadan paylaşım yapan bir diğer isim de DSP Genel Başkan Yardımcısı Onur İste oldu. İste, ‘Sevgili dostlarım, ben hep olduğum yerdeyim. Bunun gereği olarak, bugün itibariyle, şimdiye kadar gururla yürüttüğüm DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Saygısını ve sevgisini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.’ notunu düştü.