Egemen Bağış, gurbette büyüyen Türk çocukları için "okul projesi" başlattı

TC Prag Büyükelçisi Sayın Egemen Bağış’ın da teşviğiyle geçtiğimiz aylarda Prag’da kurulan Çek-Türk Dostluk Derneği, Prag civarında yaşayan 3-8 yaş grubu çocukları biraya getiren bir hafta sonu okul projesi başlattı. 

Egemen Bağış, gurbette büyüyen Türk çocukları için "okul projesi" başlattı

TC Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’ın da teşviğiyle geçtiğimiz aylarda Prag’da kurulan Çek-Türk Dostluk Derneği, Prag civarında yaşayan 3-8 yaş grubu çocukları biraya getiren bir hafta sonu okul projesi başlattı. 

 

 

Açılışa eşi  Beyhan N. Bağış ve Elçi Müsteşar Behiç Hatipoğlu ile birlikte katılan Büyükelçi Bağış, dernek başkanı Kristyna Koç ve eşi Taner Koç ile çocuklarını getiren tüm ailelere teşekkür etti. 

Açılış töreni sonrası çocuklar sihirbaz gösterisini izlerken anne babalar da Büyükelçilik ekibi ile sohbet imkanını değerlendirdi.


BUGÜN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJENİN BAŞLANGICIDIR

Egemen Bağış  konuşmasında, gurbette büyüyen Türk çocuklarının "milli bilinç" ile yetişmesinin önemine işaret ederek, "Bugün çok önemli bir projenin başlangıcıdır. Bu proje çok büyüyecek. Ben eminimki buralara sığmayacağız,çok daha büyük yerlere , çok daha büyük projelere ihtiyaç duyacağız. Ama en uzun yolculuk bile ilk adımla başlar. İşte bugün ilk adımın atılması çok çok önemli. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.


Egemen Bağış, Çekya'daki  Türk çocuklarına hitap ederek yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bugün çok mutluyum. Çünkü ilk defa Prag'da bu kadar Türk çocuğunu görmek beni çok duygulandırdı hepinize çok teşekkür ediyorum. 

Ama anne ve babalarınıza çok teşekkür etmek istiyorum. Sizin gibi Türkçe bilen yada öğrenmek isteyen,Türkiye'ye ilgi duyan çocukları bir araya getirdiler. Buda bizim toplumumuzun güçlenmesine vesile olacaktır.

Böyle bir girişime öncülük yaptıkları için Kristyna hanıma ve eşi Taner'e çok çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten  de bizim geleceğimiz sizlersiniz. Bu toplumun ve bu ülkede güçlü olabilmesi için sizlerin kendi kimliğinizi bilmeniz,kendi dilinizi öğrenmeniz ve Türkiye'deki yakınlarınız ile diyalog kurabilmeniz bizler için çok önemli.

Bugün çok önemli bir projenin başlangıcıdır. Bu proje çok büyüyecek. Ben eminimki buralara sığmayacağız,çok daha büyük yerlere , çok daha büyük projelere ihtiyaç duyacağız. Ama en uzun yolculuk bile ilk adımla başlar. İşte bugün ilk adımın atılması  çok önemli. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum."dedi
.


BİZİM GELENEKSEL OYUNLARIMIZ VAR

Ziyaretinde Çekya'da büyüyen Türk çocuklarını sevindirmeyi ihmal etmeyen  Bağış çifti , Türkiye Çocuk Oyunları ve Spor Klüpleri Federasyonu Başkanı Sayın Mehmet Mutlu’nun Prag Büyükelçiliğimizin logosu ile özel yaptırttığı geleneksel Türk oyunları 9 taş, 3 taş ve parmak maç oyun setlerinden her aileye birer set hediye etti.

Egemen Bağış konuşmasının devamında," Biliyorum ilk gün biraz zor olabilir,birbirinizi tanımıyorsunuz, herkes birbirini tanımaya çalışacak  ama ben inanıyorum ki; sonunda çok seveceksiniz ve her pazar oraya gidelim diye anne ve babalarınızı sıkıştıracaksınız. Bugün size küçük bir hediyemizde var. Bizim geleneksel oyunlarımız var. Buraya gelmediğiniz zaman, evlerinizde bizim geleneksel oyunlarımızı oynamanız amacıyla hepinize oyuncaklar getirdim."dedi.