Egemen Bağış'tan 2021 yılının son haftalık videosu

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, önümüzdeki hafta 2022 yılına girilmesi nedeniyle 2021 yılının son haftalık videolu mesajını yayımladı.

HABER:BORA ÖZİZMİRLİ

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, önümüzdeki hafta 2022 yılına girilmesi nedeniyle 2021 yılının son haftalık videolu mesajını yayımladı.

Büyükelçi Egemen Bağış yayımlamış olduğu videolu mesajında Çekya'daki gelişmeleri aktardı, vatandaşların yeni yılını kutladı.


27 ARALIK'TAN İTİBAREN ÜLKEYE GİRİŞ KOŞULLARI YENİDEN DÜZENLENDİ

Avrupa'da artan Omicron vakalarına rağmen Çekya'da alınan tedbirlerin etkisini gösterdiğini belirten Egemen Bağış, Çekya'ya seyahat etmeyi düşünen vatandaşlar için uyarılarda bulundu.

Egemen Bağış konuşmasını şöyle sürdürdü:

2021 Yılının son pazar videosu ile ekranlarınıza konuk olurken hepinize en içten selam, sevgi ve saygılarımızı sunuyorum. 

Avrupa’nın bir çok ülkesinde Covid ve özellikle Omicron vakaları hızla yayılırken Çek Cumhuriyetinde alınan önlemler etkisini göstermeye ve yeni vaka sayıları azalmaya başladı. Yeni kurulan ve Ocak ortasında Çek Meclisinden güven oyu alması beklenen hükümet 25 Aralık itibari ile son bulacak olağanüstü hal durumunu uzatmama kararı alırken bazı yeni tedbirleri duyurdu. 

Bu çerçevede 27 Aralık 2021 Pazartesi gününden geçerli olacak şekilde ülkeye giriş koşulları yeniden düzenlendi. Yeni düzenlemeye göre;

- Çekya'ya seyahat edecek ziyaretçiler eğer 3. Doz olarak da bilinen pekiştirme dozunu yaptırmamışlar ise seyahatleri öncesinde negatif PCR test sonucu ibraz etmek zorunda kalacaklar. Yeni düzenleme hakkında daha detaylı bilgilere elçiliğimizin sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz. 

Çek Cumhuriyetinde yaşayan veya buraya seyahat etmeyi düşünen herkesin bu yeni uygulamalara göre hazırlıklı olmalarını özellikle rica ediyoruz. Lütfen sağlığınızı önemseyin ve aşılarınızı ihmal etmeyin. Maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına harfiyen uyun."dedi.


GALATASARAY NEF ERKEK BASKETBOL TAKIMI BİZLERİ GURURLANDIRDI

Galatasaray NEF Erkek Basketbol takımının Çekya'daki zaferinide değinen Büyükelçi Bağış, Galatasaray basketbol takımına aldığı galibiyetten dolayı tebrik etti.

Egemen Bağış,"Çekya’nın 18 yıldır aralıksız şampiyon olan basketbol takımı Nymburg ile müsabakası için Prag’a gelen Galatasaray erkek basketbol takımını Prag Vaclav Havel Havalimanında karşıladık.  
Konsolosluk Birimi Yöneticimiz Başkatip Sayın Ahmet Çelik ile birlikte sarı kırmızılı ekibe başarılar diledik. Galatasaray Basketbol Genel Menajeri Sayın Turgay Zeytingöz’e hediye getirdiği ve tüm oyuncuların imzaladığı forma için teşekkür ettik ve tabii ki mesai arkadaşlarımızla beraber ülkemizi temsil eden takımımızın maçını da takip ederek gururlandık çünkü 
Galatasaray NEF Erkek Basketbol takımı, Basketbol Şampiyonlar Ligi grup son maçında Çek temsilcisi ERA Nymburk’u 92-86 mağlup etti ve grubunu ilk sırada tamamladı. 

Büyükelçiliğimiz mensupları ve aile üyeleri ile Çekya’da yaşayan vatandaşlarımızın da takip ettiği maç sonrasında takımımızı tebrik ederek bize hediye edilen imzalı forma ile sahada da fotoğraf çektirdik.

Maçı takip eden gün sonunda da Havalimanına giderek yurda zaferle dönen basketbol tamımızı memlekete yolcu ettik."dedi.


BUSİNES SOİREE DERGİSİ'NE MİLLİ HASSASİYETLERİMİZİ DİLE GETİRDİK

Geçtiğimiz haftann diğer bir gelişmeside Büyükelçi Egemen Bağış'ın Business Soiree Dergisi'ne vermiş olduğu röportajdı.

Egemen Bağış bu röportajla ilgili" Bu arada Çek Cumhuriyetinde İngilizce ve Çekçe dillerinde yayınlanan ve karar mercilerinin yakından takip ettiği Business Soiree Dergisinde uzun bir mülakatımız yayınlandı. Türkiye’nin uluslararası konulara yaklaşımından Türk Çek ilişkilerine kadar bir çok farklı hususta milli hassasiyetlerimizi dillendirdiğimiz mülakatın ses getirdiğini söyleyebiliriz."ifadelerini kullandı.


HAFTANIN DİĞER GELİŞMELERİ

Büyükelçi Egemen Bağış'ın vatandaşların yeni yılını kutlayarak haftanın diğer gelişmelerini aktardığı açıklamasını ise şöyle sürdürdü:

Noel haftası nedeniyle Çekyada iş temposu düşse bile biz vites küçültmeden çalışmalarımızı sürdürdük. Prag'daki Anglo-American Üniversitesi ve New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Pietro Andrea Podda, Büyükelçiliğimizi ziyaret ederek, bizimle uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ticari temaslar için Prag’da bulunan genç girişimcilerimiz Sayın Said Kerem Daştan ve Sayın Mehmet Furkan Özata Sefaretimizi ziyaret ederek tavsiyelerimizi aldılar.

Çek Cumhuriyetinde yeni yatırımlara hazırlanan Barsan Lojistik firmasının ülke Direktörü Sayın Nazım Berk ÖZBEK sefaretimizi ziyaret ederek bizimle ve Ticaret Müşavirimiz Sayın Berat Demirci Cörüt ile istişarelerde bulundu.


Bir haftalık videomuzun daha sonuna geldik. Bir sonraki videomuzu yeni bir takvim yılında 2022’de takdirlerinize sunacağız. Şimdiden yeni yılın size ve tüm sevdiklerinize sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Yeni yılınız kutlu her şey gönlünüzce olsun. Kalın sağlıcakla.