Erdoğan'dan Arınç'a cevap: Yasin Börü'nün katillerini savunmadık, savunmayız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti olağan il kongrelerine telekonferans yöntemiyle katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'dan Arınç'a cevap: Yasin Börü'nün katillerini savunmadık, savunmayız!

Ak Parti Burdur, Gümüşhane, Kastamonu, Ispart ve Sinop olağan il kongrelerine telekonferasn yönetemiyle katılan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde en çok tartışılan Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılacağı tartışmasına da son noktayı koydu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi, eski bakan ve Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Bülent Arınç tarafından çeşitli televizyon programlarında, Demirtaş'ın mağduriyeti dile getirilmiş ve tahliye edilmesi gerektiği vurgulanmıştı. Hem Ak Parti içerisinde ve hem de dışında büyük tepki toplayan Arınç, Erdoğan'ın da kendisi gibi düşündüğünü ima etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü konuşmasıyla Bülent Arınç'ın kendisinin onayı ile konuştuğu iddiasını da çürütmüş oldu.

İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

KORONAVİRÜSTE EK TEDBİRLER ALABİLİRİZ

"TAMAM" olarak kodladığımız Temizlik, Maske ve Mesafe kurallarına uyarsak inanıyorum ki salgındaki rakamları önümüzdeki günlerde düşüşe geçirebileceğiz. Ancak kısıtlamalara uyulmazsa ek tedbirler alabiliriz.

Cumhur İttifakı ile milletin menfaatine olan her hususta omuz omuza olacak, yapacak çok işimiz, hayata geçirilecek çok politikamız var. Bu nedenle sayın Devlet Bahçeli'ye de teşekkürlerimi bir borç biliyorum.

YASİN'LERİN KATİLLERİNİ SAVUNMADIk, SAVUNMAYIZ

Biz Kobani'yi unutamayız. Diyarbakır'da bizim Kürt kardeşlerimizi öldürenlerle, Yasin Börü'lerimizi şehit edenlerle aynı safta olamayız. Onların savunmasını yapmaya kalkanlar kusura bakmasınlar. Ama AK Parti biz Diyarbakır'da öldürülen kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

ŞAHSİ İFADELER CUMHURBAŞKANI İLE İLİŞKİLENDİRİLEMEZ

Partimizde bizimle çalışmış kişiler bile olsa şahsi ifadeler Cumhurbaşkanı ve AK Parti ile ilişkilendirilemez. Bizim nerede durduğumuz, ne dediğimiz, nasıl davrandığımız ortadadır.

YENİ BİR REFORM DÖNEMİNİ BAŞLATIYORUZ

Ülkemizi reformlarla daha ileri taşıyacak bir atılım başlatıyoruz. Bu şekilde 2023 ve 2053 hedeflerimize yürümeye kararlılıkla devam edeceğiz. Rabbim yolumuzu ve bahtımızı açık eylesin diyorum. Bu duygularla Burdur, Gümüşhane, Kastamonu, Isparta ve Sinop kongrelerimizde görev üstlenecek kardeşlerimize başarılar diliyorum.