Fırından taze taze çıktı! Seçime 11 gün kala güncel anket: 2 aday arasında 3 puan var

Türkiye, 14 Mayıs günü sandığa gidiyor. Oy verme gününe çok az bir süre kalırken herkesin kilitlendiği seçime doğru araştırma şirketlerinin anketleri de devam ediyor. Araştırma şirketleri seçim sürecinde vatandaşın nabzını tutuyor.

Fırından taze taze çıktı! Seçime 11 gün kala güncel anket: 2 aday arasında 3 puan var

2023 seçimlerine sadece 11 gün kaldı. Seçim süreci hareketli bir şekilde devam ederken Cumhurbaşkanı adayları meydanlarda vatandaşlara seslenmeyi sürdürüyor. Seçim çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği günlerde araştırma şirketleri de vatandaşın nabzını tutuyor. Son olarak ‘Anketlerin Anketi’ adı verilen anketin sonuçları paylaşıldı. Toplam 14 araştırma şirketinin verilerinin ortalaması alınarak hazırlanan bu sonuçlara göre 2 aday arasındaki fark 3 puan. İşte o sonuçlar ve tüm detaylar…

ANKETLERİN ANKETİ SONUÇLARI PAYLAŞILDI

Türkiye’nin gündemi 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde. Seçim öncesi vatandaşın nabzı da tutuluyor. Araştırma şirketleri yaptıkları anket sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor. Son olarak büyük bir anket sonucu paylaşıldı. Tam 14 araştırma şirketinin verilerinin ortalamasının alındığı anket sonucu paylaşıldı. ‘Anketlerin Anketi’ ismi verilen güncel anket sonuçları çok ses getirdi.

firindan-taze-taze-cikti-secime-11-gun-kala-guncel-anket-2-aday-arasinda-3-puan-var.jpg

2 ADAY ARASINDAKİ FARK 3 PUAN

Türkiye Raporu tarafından hazırlanan anket sonuçlarında toplam 14 araştırma şirketinin verilerinin ortalaması alındı. Bu sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimin ilk turunda oy oranı yüzde 44.22 olarak kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun seçimin ilk turundaki oy oranı ise yüzde 47.64 olarak paylaşıldı.

MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ İÇİN ANKET SONUÇLARI

Milletvekili seçimi için de anket sonuçları paylaşıldı. Yapılan araştırmada Milletvekili seçimi için 7 araştırma şirketinin anketlerinin ortalamasına yer verildi. Toplam 7 araştırma şirketinin araştırmalarından alınan ortalamaya göre çıkan sonuçlar şöyle;

- Cumhur İttifakı: Yüzde 42.8

- Millet İttifakı: Yüzde 38.6

- Emek ve Özgürlük İttifakı: Yüzde 11.9

- Memleket Partisi: Yüzde 3

- Diğer: Yüzde 3.7

firindan-taze-taze-cikti-secime-11-gun-kala-guncel-anket-2-aday-arasinda-3-puan-var-001.jpg

MUHARREM İNCE VE SİNAN OĞAN DA SON DURUM

‘Anketlerin Anketi’ adı verilen verilere göre, Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu arasında 3 puanlık bir fark var. Diğer adaylar Muharrem İnce ile Sinan Oğan’ın oy oranlarına da yer verildi. Ankete göre Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, yüzde 5.7, ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ise yüzde 2.78 oy alıyor. Bu anket sonuçlarına göre seçim ikinci tura kalıyor.