Gürsel Tekin Meral Akşener’e tepki gösterdi

2023 Genel Seçimleri geride kalsa da siyaset gündeminde tazeliğini koruyor. Muhalefet kanadında seçim tartışmaları ve seçime yönelik açıklamalar devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den gelen yeni açıklamalar da gündem oldu.

Gürsel Tekin Meral Akşener’e tepki gösterdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı yeni açıklamalarla siyaset gündemini salladı. Akşener’in isim vermeden CHP’ye ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirileri siyaset gündemini hareketlendirdi. İYİ Parti liderinin açıklamaları kısa sürede sosyal medyada da geniş bir yer buldu. Çok konuşulan bu açıklamaların ardından Akşener’e CHP kanadından ilk tepki ise İstanbul eski Milletvekili Gürsel Tekin’den geldi. Akşener’in açıklamalarındaki eleştirilere yönelik tepkisini dile getiren Tekin, ‘CHP’nin hedef tahtasına oturtulması insafsızca eleştirilerdir.’ dedi. İşte detaylar…

AKŞENER: YENİLGİYE ENGEL OLAMADIK

Partisinin Afyonkarahisar’daki ‘Büyük Buluşması’nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2023 seçimlerinde yer aldığı Millet İttifakı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’na isim vermeden sert sözlerle yüklendi. İsim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Akşener, ‘Biz bu seçimde sadece iktidarla değil bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik. Koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık. Önce ben, önce şahsı diyenlerle uğraştık. Tüm çabalarımıza rağmen yenilgiye engel olamadık.’ dedi.

gursel-tekin-meral-aksener-e-tepki-gosterdi.jpg

GÜRSEL TEKİN’DEN AKŞENER’E TEPKİ

İYİ Parti lideri Akşener’in eleştirileri kısa sürede siyaset gündeminde geniş yer bulurken bu sözlere CHP kanadından ilk tepki ise CHP İstanbul eski Milletvekili Gürsel Tekin’den geldi. TV100 canlı yayınına konuk olan Tekin, Akşener’in sözlerine tepkisini dile getirdi. Akşener’in açıklamalarının kendisini çok şaşırttığını söyleyen Gürsel Tekin, ‘Millet iradesi ile seçilmiş her parti bakanlığı hak eder cümlesini İYİ Parti aylarca tartıştı. Bugün Akşener’in CHP’ye yönelik konuşması beni çok şaşırttı. Partimizdeki arkadaşların mezhepleri, siyasal düşünceleri tartışıldı. Biz ibadetten yoksunuz, camiye girdiğimizde hangi safta duracağımız tartışması bile oldu. CHP’nin genel başkanı dahil olmak üzere ana kadrodaki yetkin, etkin isimlerin hiçbir tanesi bile bunlara cevap vermedi. Asla Akşener’i de İYİ Parti’deki arkadaşımızı da tartıştırmadı. CHP’nin hedef tahtasına oturtulması insafsızca eleştirilerdir.’ dedi.