Hüda Par milletvekili sayısı düştü mü? Meclisteki milletvekili dağılımındaki değişiklikler

14 Mayıs genel seçimlerinin ardından gündem felaket derecede karışmış durumda. İtiraz edilen sandıklar çerçevesinde 1000 sandık yeniden sayıldı. Milletvekili dağılımları ise merak ediliyor.

Hüda Par milletvekili sayısı düştü mü? Meclisteki milletvekili dağılımındaki değişiklikler

Hüda Par milletvekili sayısı düştü mü? Meclisteki milletvekili dağılımındaki değişiklikler Seçimin ardından onlarca iddia gündeme gelmeye başladı. Mehmet Rüştü Tiryaki itiraz edilen 1000 sandığın sonucunun düzeltildiğini açıkladı. Ortaya çıkan duruma göre; cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeli milletvekili dağılımında bir değişiklik olup olmadığı merak ediliyor. Konu hakkında beklenen açıklama geldi.

Oylar ile ilgili yapılan itirazlar sonucunda HÜDAPAR’ın 2 milletvekili kaybettiği İyi Parti ve Yeşil Sol Parti’nin ise 1’er milletvekilinin Meclis’e girdiği iddia ediliyor. Bununla birlikte CHP’nin veri sistemine oyların yanlış işlendiği gibi iddialar bulunmaktadır. Bu iddiaların ardından 6’lı masanın üyelerinden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal medya hesabından ‘Gerçeklerin elbet ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır.’ şeklinde bir paylaşım yaptı. Altılı masanın arasında bir tartışma ve koğuşların olduğu aşikârken; 28. Dönem milletvekili seçimlerinde Meclis’teki dağılımın ne şekilde olacağı merak ediliyor. Meclisteki vekil dağılımları değişti mi?

secim.png

HÜDAPAR VEKİL KAYBETTİ Mİ?

Daha öncelerde ‘dul kadınları sahiplendireceğiz’ şeklinde açıklamalarda bulunduğu iddia edilen HÜDAPAR’ın Meclis’te 2 aday kaybettiği iddia ediliyor. Bu iddialara yeni açıklama yine Tiryaki’den geldi. Tiryaki sözlerinde ‘1000 sandık yeniden sayıldı. Şu an sandıktan çıkan çıkan değişiklikler Meclis dağılımını etkilemedi.’