İçişleri Bakanı 81 İl Valiliğine Gönderilen Seçim Genelgesini Duyurdu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçim güvenliği toplantısında yaptığı açıklamada 81 il valiliğine seçim tedbirlerine ilişkin genelge gönderdiklerini belirtti.

İçişleri Bakanı 81 İl Valiliğine Gönderilen Seçim Genelgesini Duyurdu!

Türkiye'nin gündemine oturan seçime geri sayım başlarken gözler İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın seçim güvenliği toplantısında yaptığı açıklamalara çevrildi.

31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin güvenlik toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada 81 il valiliğine seçim tedbirlerine ilişkin genelge gönderdiklerini açıkladı.

Türkiye yine tarihini değiştirecek bir seçimin eşiğindeyken yaşanılan her gelişme her açıklama da gündeme bomba gibi düşüyor. Sosyal medyayı da harekete geçiren son gelişme 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin konuşan Ali Yerlikaya'nın açıklamaları oldu.

SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak - Son Dakika Haberleri

Yerlikaya, seçim günü için emniyet, jandarma ve sahil güvenlikten oluşan 594 bin personelin görevlendirildiğini bildirdiği konuşmasında 81 il valiliğine seçim tedbirlerine ilişkin genelge gönderdiklerini duyurdu.

Seçim tedbirlerine ilişkin gönderilen genelge ile ilgili olarak Yerlikaya, seçimin güvenli bir şekilde tamamlanması için Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Seçim Harekat Merkezi kurulduğunun da ayrıca altını çizdi.

Vatandaşın seçim güvenliği kaygıları gündemdeyken illerde merkezler oluşturulduğunu anlatan Bakan Yerlikaya, her türlü tedbirin alındığını ifade ederek endişeye mahal olmadığını belirtti.

Bakan Ali Yerlikaya açıkladı: Seçim güvenliği için 594 bin personel görevli  olacak - TV5

31 Mart seçimleri için 594 bin emniyet personelinin görevlendirildiğini anlatan Bakan Yerlikaya, tüm vatandaşların gönül rahatlığıyla sandığa gidebileceğini ve milli iradenin sandığa yansıtabilmesi için valilikler, jandarmalar ve polisler ile her türlü tedbirin alındığını aktardıö

31 Mart Mahali Seçimlerinde, seçim güvenliği kapsamında; 324 bin Emniyet Genel Müdürlüğü, 197 bin Jandarma Genel Komutanlığı, 2 bin 850 Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 53 bin güvenlik korucusu ve 17 bin gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere toplam 594 bin personel görevlendirildi.