İmamoğlu belediyeden maaş almayacak

Geçtiğimiz günlerde konuk olduğu canlı yayında seçim sürecinde belediyeden maaş almayacağını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bu açıklaması uzun süre gündemde kalmıştı.

İmamoğlu belediyeden maaş almayacak

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim sürecinde belediyeden maaş almayacağını açıklamasının ardından gözler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çevrilmişti. İmamoğlu’nun seçim sürecinde belediyeden maaş alıp almayacağı merak ediliyordu. Bu konuyla ilgili yapılan açıklamada, İmamoğlu’nun 14 Mayıs’a kadar belediyeden maaş almayacağı belirtildi. İşte detaylar…

14 MAYIS’A KADAR BELEDİYEDEN MAAŞ ALMAYACAKLAR

Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandığa gidiyor. Seçim süreci devam ederken adayların seçim çalışmaları da sürüyor. Bilindiği gibi Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmuştu. Yavaş ve İmamoğlu, seçim sürecinde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte programlara katılıyor. Geçtiğimiz günlerde konuk olduğu canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan ABB Başkanı Mansur Yavaş, 14 Mayıs’a kadar belediyeden maaş almayacağını açıklamıştı. Yavaş’ın bu açıklamasının ardından gözler İmamoğlu’na çevrilmişti.

imamoglu-belediyeden-maas-almayacak.jpg

İMAMOĞLU DA SEÇİME KADAR BELEDİYEDEN MAAŞ ALMAYACAK

İmamoğlu cephesinden de konuyla ilgili açıklama geldi. İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında bu konuyla ilgili sorulara yanıt verdi. Ongun, ‘Sorular üzerine: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 12 aylık maaşını depremzedelere bağışlamıştır. Seçim sürecinde veya sonrasında kamudan herhangi bir maaş kullanımı söz konusu olmayacaktır.’ notunu ekledi.

imamoglu-belediyeden-maas-almayacak-001.jpg